-->
Oyun Dünyası GameX 2012’de Buluştu

Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan “Dijital Eğlence Oyun Konferansı ve Fuarı GameX” değişen formatı  ve çok sayıdaki yenilikleriyle İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. TÜDOF Türkiye Dijital Oyun Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen ve 7 Ekim tarihine kadar sürecek olan GameX 2012’nin ilk gününde dijital oyunların dünya prömiyerlerinin yanı sıra kıyasıya mücadelelerin […]

05.10.2012 | ulasufuk

Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan “Dijital Eğlence Oyun Konferansı ve Fuarı GameX” değişen formatı  ve çok sayıdaki yenilikleriyle İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

TÜDOF Türkiye Dijital Oyun Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen ve 7 Ekim tarihine kadar sürecek olan GameX 2012’nin ilk gününde dijital oyunların dünya prömiyerlerinin yanı sıra kıyasıya mücadelelerin yaşandığı ödüllü turnuvalar da başladı.  İlk gün etkinlerinden biri de Türkiye’deki oyun sektörünün gelişmesi ile üretimin artması için sektörün Türkiye ve dünyadaki en önemli isimlerinin katılımıyla düzenlenen “GameX Oyun Konferansı” oldu. Yoğun bir katılımın yaşandığı GameX 2012’nin açılışında oyunları dünyada milyonlarca satılan ve sektöründe bir fenomen olarak kabul edilen Japon Square Enix firmasının Kurucu ve Onursal Başkanı Yasuhio Fukushima büyük ilgi topladı. GameX 2012’deki tüm eventler, konferanslar ve turnuvaları GameX TV’den on-line HD kalitesinde izlenebiliyor.

Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel açılış töreninde yaptığı konuşmada GameX 2012’nin dijital oyun ve eğlence sektöründe dünyanın en önemli şirketlerini buluşturduğunu belirterek “ Teknoloji şirketlerinin en son yeniliklerini sunacağı ve bunun yanında ödüllü turnuvaların da yer aldığı  GameX 2012’de tam bir şov yaşanıyor. Küresel oyun şirketleri, geliştiricileri ve uzmanları, iş ortakları ve şirketleri ile gelecek vaat eden İstanbul merkezli bir platform oluşturulması da planlarımız arasındadır. GameX Türkiye’de oyun kültürünün gelişmesine katkının yanı sıra gençlerimizin zekalarını yansıtacağı bir gelir kapısı yaratmayı da amaçlamaktadır” dedi. GameX 2012’nin açılış töreninde TÜDOF Türkiye Dijital Oyun Federasyonu  Başkanı ve  Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, Joy Game Genel Müdürü Barış Özistek ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu da yaptıkları konuşmalarda, dijital oyun sektörüyle ilgili bilgiler verdiler.

GameX Oyun Konferansında Hedefler Belirlendi
GameX 2012’nin ilk gününde organize edilen ve dünyanın en ünlü sektör temsilcilerinin katıldığı “ GameX Oyun Konferansı” Türkiye’deki ve dünyadaki oyun geliştiricileri ile oyun severleri buluşturdu. Bölgenin oyun sanayisinin oluşturulması ve geliştirilmesi yolunda hedeflerin de ortaya konduğu konferansa Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TUDOF) Başkanı Mevlüt Dinç , Riot Games Başkan Yardımcısı Nicolo Laurent, Unity 3D Kore Ülke Müdürü William Hugo Yang, Epic Games Avrupa Bölge Müdürü Mike Gamble, EGDF Genel Sekreteri Malte Behrmann, Perfect World Avrupa Genel Müdürü Gabriel Hacker, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı Kurucu, Koordinatörü Güven Çatak, Perfect World Avrupa Genel Müdürü Gabriel Hacker, Araştırma Görevlisi Selva Kaynak Koç, Avukat Dr. Mete Tevetoğlu, Avukat Gökhan Ahi, Cave VFX Kurucu CEO’su  Erdem Taylan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Yrd. Profesör Çetin Türker konuşmacı olarak katıldı.

Dijital Dünyanın Oyun Ödülleri İstanbul’da Verilecek
Dijital oyunlar yaratma konusundaki geleneksel GameX video oyunları ödülleri de İstanbul’da sahiplerini bulacak. GameX 2012’de verilecek “Geleneksel GameX Ödülleri”nde oyun üretme sanatındaki mükemmeliyet ve inovasyon temel alınacak. Oyuncular ve oyun dünyasının başarılı yöneticilerinden oluşan jüri tarafından verilecek olan ödüller; Mobil Oyun, Spor Oyunları, MMO Oyunları, Yayıncı, Tasarım ve Geliştiriciler gibi kategorilerden oluşacak.

GameX Lansmanlar ile Renkleniyor
GameX 2012 ayrıca uluslararası çapta büyük ilgi gören oyun firmalarının lansmanlarına da ev sahipliği yapıyor. Riot Games, Gametolia, Games Masters, Joy Game, MTC Game, Sobee Studios ve Play Store gibi dijital eğlence dünyasına yön veren firmalar en yeni ürünlerini bu özel lansmanlar ile ilk kez GameX’te oyun tutkunlarının beğenisine sundular.

Kıyasıya Heyecan Ödüllü Turnuvalarda 
GameX 2012’de ödüllü turnuvalar da düzenleniyor. Bu turnuvalarda çeşitli ülkelerden oyuncular birbirleriyle yarışıp dereceye girme mücadelesi veriyorlar. Dünyanın ünlü oyun grupları bu turnuvalara katılmak ve şov yapmak üzere GameX’te olacaklar. Türkiye Dünyanın dört bir yerinden en iyi oyuncuların da yarıştığı oyun turnuvalarında ayrıca konsol oyunlarını oynayan kişiler de yarışıyor heyecanı ve eğlenceyi doruğa taşıyorlar. Bunun yanında Riot Games League of Legends turnuvasında dereceye girenler 40 bin USD’lik ödülün sahibi olacaklar.

GameX TV Yayında
GameX 2012’nin en büyük yeniliği ise GameX TV oldu. Medianova’nın katkılarıyla internet üzerinden yayın yapan GameX TV, tüm eventleri, konferansları ve turnuvaları on-line HD olarak izleyenlere kendi dillerinde aktarıyor.

 

 

Yasuhio Fukushima GameX’te

Dragon Quest ve Final Fantasy gibi dünyanın en ünlü oyunlarını üreten Square Enix’in Kurucu Başkanı Yasuhio Fukushima Dijital Eğlence Oyun Konferansı ve Fuarı GameX 2012’nin “Onur Konuğu”.   Oyunları dünyada milyonlarca satılan Japon Square Enix firmasının Kurucu Başkanı Yasuhio Fukushima GameX’in açılış günündeki “GameX Oyun Konferansı’nda” sektör temsilcileri ve çok sayıda oyun sever ile buluştu. Dünyanın en tanınmış dijital oyun üreticisi Yasuhio Fukushima’nın Başkanı olduğu ve 3 bin 500 kişinin çalıştığı Square Enix firmasının yıllık cirosu milyar doları aşıyor. Square Enix firmasının piyasaya sunduğu; Final Fantasy 92 milyon, Dragon Quest 53 milyon ve Tomb Raider 35 milyon adetlik satış gerçekleştirerek dünya çapında çok büyük bir başarıya imza attı.

 

BASIN BÜLTENİ

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!