-->
NBA 2K13 İnceleme

Oyunun oynanış dinamikleri kesinlikle çok başarılı. Özellikle yapay zekaya hayran oldum. Zorluk seviyesini orta seviyede bile tuttuğunuzda çantada keklik maçlar çıkaramıyorsunuz. Ayrıca takımlar arası güç dengesi de çok iyi ayarlanmış. Misal L.A Lakers çok etkili. Kariyer modu üzerinden oyun içi dinamiklerini anlatacak olursak; diyelim ki oyun kurucu pozisyonunda oynuyorsanız, ara paslarını pivota geçirebilmeniz için tam […]

18.10.2012 | ulasufuk

Oyunun oynanış dinamikleri kesinlikle çok başarılı. Özellikle yapay zekaya hayran oldum. Zorluk seviyesini orta seviyede bile tuttuğunuzda çantada keklik maçlar çıkaramıyorsunuz. Ayrıca takımlar arası güç dengesi de çok iyi ayarlanmış. Misal L.A Lakers çok etkili. Kariyer modu üzerinden oyun içi dinamiklerini anlatacak olursak; diyelim ki oyun kurucu pozisyonunda oynuyorsanız, ara paslarını pivota geçirebilmeniz için tam zamanını denk getirmelisiniz. Tabi bu deneyim ve beceri ile mümkün oluyor. Ya da savunmada rakibinizden topu çalabilmek için tam zamanında müdahalede bulunmalısınız aksi durumda çok fazla zorladığınızda hakemler hemen faul düdüğüne baş vuruyor. Bu arada gelişim puanı sisteminden de bahsedeyim. Oyuncunuzun gelişimi için başarı puanları biriktirmeniz gerekiyor. Bu başarı puanları bir çok faktöre bağlı olarak toplanıyor. Oyun içindeki performansınız, takımın genel performansı gibi. Örneğin yapmış olduğunuz her asist, attığınız her sayı, yaptığınız her blok, aldığınız her rebound, savunmadaki doğru koşular, kısacası takım için yaptığınız her olumlu hareket artı puan, her gereksiz ve başarısız hamle de negatif puan olarak hanenize yazılıyor. Bu puan göstergesi de oyuna başladığınızda C seviye barı ile gösteriliyor. Sırası ile olumlu yönde C+, B, B+ diye ilerliyor. Ayrıca takım galip gelirse ekstra puan kazanıyorsunuz. Peki bu puanlar ne işe yarıyor. Biriktirdiğiniz puanlar sayesinde oyuncunuzun gelişimini şekillendiriyorsunuz. Yani yeteneklerinize harcayabiliyorsunuz.
 

 
Kariyer bölümünde takım içi dengelerde oldukça önemli. Bu nedenle takıma ne kadar katkılı olursanız koçun gözüne girmeniz de o kadar kolay oluyor. Kariyerinizin başlarında aldığınız zamanlar kısıtlı olacağı için kendinizi koça gösterebilmek için en etkili oyununuzu ortaya koymalısınız. Bu yüzden maç sonlarında yapmış olduğunuz basın açıklamalarındaki cümlelerinizi bile dikkatle seçmelisiniz. Bu açıklamalarınız takımın kimyasını, taraftarın bakış açısını ve yönetimle ilişkinizi etkileyebiliyor. Taraftarlar demişken maçlar ilerledikçe ve siz göze girdikçe fan kitleniz hızla artıyor. Sosyal medyada taraftarların sizinle ilgili görüşlerini okuyabiliyor ve neler düşündüklerini öğrenebiliyorsunuz.
 

 
Kariyer modunun yanı sıra bir de tahmin ettiğiniz gibi klasik Lig bölümümüz bulunuyor. Burada Nba’de yer alan tüm takımların tam lisanslı oyuncuları ile oynayabiliyorsunuz. Daha önce de belirttiğim gibi takım dengeleri çok başarılı bir şekilde oyuna entegre edilmiş. Güçlü takımlarla zayıf takımlar arasındaki denge gerçeğe çok yakın. Şahsen ben sıkı bir Lakers taraftarı olarak rahat maçlar çıkardım.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!