-->
F1 2012 İnceleme

KERS sisteminden de bahsetmek gerekirse; Türkçesi Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi olan bu sistem Formula 1’de 2009 yılından beri isteğe bağlı olarak kullanılıyor. Amacı kinetik enerjiyi bir nevi NOS gibi kullanmak. Oyun ekranında bir enerji barında gösterilen bu etkiyi tek tuşa basılı tutarak aktif edebiliyorsunuz. Özellikle bir aracı geçmeye çok yaklaşmışken uzun düzlüklerde kullanıldığında etkisi […]

15.10.2012 | ulasufuk

KERS sisteminden de bahsetmek gerekirse; Türkçesi Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi olan bu sistem Formula 1’de 2009 yılından beri isteğe bağlı olarak kullanılıyor. Amacı kinetik enerjiyi bir nevi NOS gibi kullanmak. Oyun ekranında bir enerji barında gösterilen bu etkiyi tek tuşa basılı tutarak aktif edebiliyorsunuz. Özellikle bir aracı geçmeye çok yaklaşmışken uzun düzlüklerde kullanıldığında etkisi gözle görülebiliyor. Yalnız sınırlı miktarda bulunan bu enerjiyi etkili şekilde kullanmalısınız.
 

 
Oyunun teknik detaylarına yani görselliğine ve işitsel performansına değinmenin vakti geldi. Her zaman olduğu gibi görsellikten bahsetmek istiyorum. Codemasters yine elinden gelenin en iyisini yapmış. Etkiyi incelemenin başında da belirttiğim gibi menü tasarımlarında bile görebiliyorsunuz. Oyunun yükleme anlarında size sunulan ve istediğiniz gibi hareket ettirebildiğiniz detaylı istatistik ekranı bile çok iyi düşünülmüş. Ama asıl detaylar piste çıkınca görülüyor. Ben en çok yağmurlu havalardaki görsel etkileşime hayran kaldım. Saatte 300 km hızla giderken lastiklerinizin üzerinden sıçrayan her yağmur damlasını görebiliyorsunuz. Ayrıca gerçekçilik de had safhada. Mesela çim bir zemine aracın sol lastiğini çıkardınız diyelim. Buradaki çimin lastikten temizlenmesi neredeyse yarım tur sonra gerçekleşiyor. Ayrıca çok sıcak havalarda pistin üzerinden çıkan ısı halelerini görmek de çok hoşuma gitti. Kısacası araç modellemelerinden tutunda, stadyum tasarımlarına kadar, her şey en ince ayrıntıya kadar düşünülmüş. F1 2012 sesler açısından da çok başarılı. Her aracın kendine özgü motor gürültüsünü doya doya dinlemek istiyor insan. Zaten bu açıdan seri oldukça başarılıydı, bu başarıyı aynen devam ettiriyor.
 

 
Formula 1 her yıl farklı kısıtlayıcı uygulamalar getirerek organizasyonun güvenliğini arttırmayı ve takımlar arası dengenin sağlanmasını amaçlıyor. Ancak bu müdahaleler birçok sporsever tarafından olumsuz karşılanıyor. Ancak bu durum F1 2012 için eğlenceyi sınırlandıramıyor. Codemasters en başarılı F1 oyununu yapmayı kafaya koymuş bir kere ve bunu da sonuna kadar başarmış. Oyundan maksimum verimi alabilmek için sağlam bir direksiyon donanımı ile oynamanızı şiddetle tavsiye ederim.
 
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!