-->
F1 2012 İnceleme

Bir de sizin de tahmin ettiğiniz gibi Kariyer moduna ismini veren ve oyunun can damarı olan asıl kariyer oynanış bölümü bulunuyor. Burada Formula 1’in alt sınıf takımlarından biri ile deneme yarışına çıkıyorsunuz. İyi bir performans göstermeniz halinde gelen tekliflere göre kariyeriniz şekilleniyor. Tabi ki bir anda efsane bir pilot olamıyorsunuz, basamakları adım adım çıkıyorsunuz.   […]

15.10.2012 | ulasufuk

Bir de sizin de tahmin ettiğiniz gibi Kariyer moduna ismini veren ve oyunun can damarı olan asıl kariyer oynanış bölümü bulunuyor. Burada Formula 1’in alt sınıf takımlarından biri ile deneme yarışına çıkıyorsunuz. İyi bir performans göstermeniz halinde gelen tekliflere göre kariyeriniz şekilleniyor. Tabi ki bir anda efsane bir pilot olamıyorsunuz, basamakları adım adım çıkıyorsunuz.
 

 
En sevdiğim oyun modlarından bir diğeri ise Şampiyonlar Modu olmuş. Bu aşamada 6 farklı şampiyon sürücünün ekip arkadaşı olarak mücadele veriyorsunuz. Amacınız Şampiyonu geçip yarışı tamamlamak. Ama bunu başarmak çok kolay değil, düşünün rakipleriniz Räikkönen, Vettel, Hamilton, Alonso, Button ve Schumacher. Bu şampiyonları yenmek için teknik desteğe yani sürüş yardımlarına ihtiyaç duyuyorsunuz. Aksi taktirde tüm yardımlar kapalı iken tam manuel kontrolde birinci gelmek çok çok zor. Oyunda yer alan bir diğer mod ise her yarış oyunundan aşina olduğumuz Zamana Karşı yarış modu. Çok klişe bir mücadele olduğu için detaylarına girmeye gerek yok. Çoklu oyuncu moduna değinecek olursak bu bölümde ister çevrimiçi olarak isterseniz de offline bölünmüş ekran üzerinden arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz.
 

 
F1 2012 tam anlamıyla gerçek Formula 1 kurallarına entegre bir oynanış yapısına sahip. Formula 1’de yer alan oyun kuralları anında oyuna da monte edilmiş. Rakibinizin yolunu keserseniz, virajları alırken avantaj sağlayacak şekilde kestirme yollardan giderseniz anında ceza alıyorsunuz. Ayrıca meşhur DRS ve KERS sistemleri de çok gerçekçi kullanılmış. Nedir bu sistemler biraz açalım. DRS Drag Reduction System yani aracın arkasındaki kanatın hareketli olması denilebilir. Bu sistem yarış esnasında bazı pistlerde ve pistin bazı bölümlerinde bizim kontrolümüze bırakılabiliyor. Peki ne işe yarıyor. Bu sistemi aktif veya deaktif ettiğiniz duruma göre aracın yol tutuşu değişiyor. Böylelikle aerodinamiğe bağlı olarak hızınız ve agresif sürüş yeteneğiniz ortaya çıkıyor.
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!