-->
Borderlands 2 İnceleme

Borderlands 2 de daha önceki oyuna göre oynanışa etki eden en önemli gelişim ne diye sorulacak olsa eminim ki cevap silahlar, daha fazla silahlar, çok fazla silahlar olur. Evet yeni oyunumuzda resmen silah çeşitliliğine boğuluyoruz. Bu öyle bir yelpaze ki kendi içinde farklı kategorilere ayrılmış olan silah dükkanlarında gezinmek büyük avm’lerde gezinmekten çok daha keyifli […]

01.10.2012 | ulasufuk

Borderlands 2 de daha önceki oyuna göre oynanışa etki eden en önemli gelişim ne diye sorulacak olsa eminim ki cevap silahlar, daha fazla silahlar, çok fazla silahlar olur. Evet yeni oyunumuzda resmen silah çeşitliliğine boğuluyoruz. Bu öyle bir yelpaze ki kendi içinde farklı kategorilere ayrılmış olan silah dükkanlarında gezinmek büyük avm’lerde gezinmekten çok daha keyifli geliyor. Oyun içinde öldürdüğünüz yaratıklardan düşen, açtığınız kutulardan çıkan, silah depolarında karşılaştığınız envai çeşit silahtan en başarılı kombinasyonu yapmak için oyun sizlere güzel de bir ipucu sunmuş. Herhangi bir yerde bulduğunuz bir silahın üzerine geldiğinizde envantere atmadan önce tüm detaylarını görebiliyorsunuz. Sahip olduğunuz silahtan daha iyi özellikler yeşil göstergeler ile belirtiliyor. Böylece silahı envantere alıp almamaya hemen karar verebiliyorsunuz.
 

 
Oyun boyunca birbirinden garip yaratıklar ile mücadele ediyorsunuz. İlk bölümlerde karşılaştığınız garip görünümlü ve oldukça güçlü kar canavarlarının ardından daha insana benzeyen ama kafadan çatlak düşmanlarınız da oluyor. Bazılarını uzak mesafeden indirmeye çalışsanız bile özellikle kar canavarlarının birden büyük zıplamalar yaparak dibinizde bitmesi korku dolu anlar yaşamanıza da neden olabiliyor. Bu nedenle oldukça temkinli olmanızı öneririm. Ayrıca bazı yaratıkların uzak mesafeden sizi gördükten sonra eline geçen neler varsa size fırlattığını da eklemeliyim. Bu nedenle sahip olacağınız ekipmanları iyi belirlemelisiniz. Zaten oyun boyunca ilerlerken fazlasıyla cephane seçeneği sizlere sunuluyor. Önemli olan iyi bir kombinasyon yapmak.
 

 
Oyunun arayüzü bir önceki oyuna oldukça benziyor. Ekranın sol altında enerji ve koruma barınız gösteriliyor. Tam en alt ortada ise deneyim puanınızın ve bulunduğunuz levelin gösterildiği bir bar bulunuyor. Sağ alt köşede silah detayları mevcut. Level sisteminden ve gelişim puanından bahsetmenin vakti geldi sanırım. Oyun boyunca yapmış olduğunuz görevler ve öldürdüğünüz düşmanlar sayesinde deneyim puanları kazanıyorsunuZ. Bu puanlar sayesinde yeni eklenen yetenek ağacından size en uyduğunu düşündüğünüz yeteneği geliştirebiliyorsunuz. Bu yetenek ağacı daha önce sıkça gördüğünüz rpg oyunlarındakiler kadar detaylandırılmış diyebilirim. Ayrıca oyun boyunca kazandığınız paraları biriktirerek silahınızın özelliklerini, bombalarınızı, enerji takviyenizi, koruma ekipmanlarınızı satın alabiliyorsunuz. Ayrıca bu menüde ekipman satışında da bulunabiliyorsunuz.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!