-->
Transformers: Fall Of Cybertron İnceleme

Robot, silah, bölüm çeşitliliği dedikten sonra gelelim oyunun modlarına. İncelemenin buraya kadar olan kısmı tahmin edeceğiniz gibi hikaye modunu oluşturuyor. Şimdi bahsedeceğim bölüm ise merakla beklenen çoklu oyuncu modu. Öncelikle bu modda bulunan oynanış sistemlerinden bahsedeyim. Herkesin artık aşina olduğu Team Death Match modu bu oyunda da olmazsa olmaz. Bir diğer bilindik oynanış modu ise […]

11.09.2012 | ulasufuk

Robot, silah, bölüm çeşitliliği dedikten sonra gelelim oyunun modlarına. İncelemenin buraya kadar olan kısmı tahmin edeceğiniz gibi hikaye modunu oluşturuyor. Şimdi bahsedeceğim bölüm ise merakla beklenen çoklu oyuncu modu. Öncelikle bu modda bulunan oynanış sistemlerinden bahsedeyim. Herkesin artık aşina olduğu Team Death Match modu bu oyunda da olmazsa olmaz. Bir diğer bilindik oynanış modu ise Capture The Flag. Adından da anlaşılacağı üzere amacınız belli bir gölgede bulunan bayrağı yakalayıp kendi mıntıkanıza götürmeniz gerekiyor. En beğendiğim çoklu oyuncu modlarından biri olan Conquest ise belli bir bölgeyi ele geçirmek ve belli bir süre hakimiyet altında tutma sistemi üzerine kurulu. Headhunter modunda klasik olarak düşmanları öldürüp ganimet topluyorsunuz. Genel olarak oldukça çeşitli olan çoklu oyuncu modlarında yavaş yavaş kalabalığın arttığını belirtmeliyim. Özellikle Escalation modu benim oynadığım dönemde en rağbet gören mod olarak göze çarpmaktaydı. Bu modda amaç sağnak gibi gelen düşmanlara karşı ayakta kalabilmek diyebilirim.
 

 
Her incelemede olduğu gibi oyunun teknik yönlerine değinmek gerekirse, en başta elbette grafiklerden başlamak gerekir. Tabi gönül isterdi ki oynanışı ile gerçekten başarılı bir noktaya ulaşan oyunun grafikleri için de övgü dolu sözler söyleyebilsek. Ama maalesef durum pek iç açıcı değil. Tamam mekanlar, çatışmalar, karakter tasarımları gayet göz alıcı renklerle bezenmiş ancak bu demek değil ki oyunun görsel kalitesi üst düzeyde. Özellikle kaplamalar konusunda sıkıntılar söz konusu. Açıkçası çok daha iyi grafiksel kalite olsaydı yapım mükemmele yaklaşabilirdi. Neyse ki ses ve müzikler konusunda oyun durumu biraz kurtarıyor. Özellikle silah ve çatışma sesleri benim çok hoşuma gitti. Seslendirme konusunda da o metal deposu robotlardan çıkan robotik sesler tam olması gerektiği gibi. Ancak oyunun en başarılı yönünün oynanış olduğunu düşünmekteyim.
 

 
Kapanış yapmak gerekirse Transformers: Fall Of Cybertron belki muhteşem bir oyun değil. Ancak kendi kategorisinde değerlendirilecek olursa en başarılı Transformers oyunu diyebilirim. Özellikle oynanış sistemi oldukça başarılı. Serinin devam oyunu olan yapım görsel olarak da biraz olsun üzerine koyabilseydi belki çok daha iyi puanlar alacaktı. Ancak serinin hayranıysanız mutlaka oynamanızı tavsiye ederim.
  

   



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!