-->
Guild Wars 2 İnceleme

Oyunda maksimum level 80 olarak belirlenmiş. Maksimum levele ulaşmak için yoğun bir gayretin içerisine girmenize gerek yok. Sadece haritada gezinin, hoşunuza giden görevcikleri yapın yeter. Tabi bu kadar kolaya indirgenmiş olmasa da genel olarak level sisteminin kolay olduğunu belirtmeliyim. Öldürdüğünüz her canlıdan, keşfettiğiniz her gizli objeden, crafting sisteminden deneyim puanları kazanıyorsunuz. Tabi bu deneyim puanları […]

10.09.2012 | ulasufuk

Oyunda maksimum level 80 olarak belirlenmiş. Maksimum levele ulaşmak için yoğun bir gayretin içerisine girmenize gerek yok. Sadece haritada gezinin, hoşunuza giden görevcikleri yapın yeter. Tabi bu kadar kolaya indirgenmiş olmasa da genel olarak level sisteminin kolay olduğunu belirtmeliyim. Öldürdüğünüz her canlıdan, keşfettiğiniz her gizli objeden, crafting sisteminden deneyim puanları kazanıyorsunuz. Tabi bu deneyim puanları sayesinde karakterinizi geliştirmeye yarayan yetenek ağacınız da dallanıp budaklanıyor.

Oyundaki oynanış sistemleri de hayli fazla. İsterseniz PvE olarak, ister PvP olarak ya da WvW olarak oynayabilirsiniz. Oyundaki güç dengesi bakımından da oldukça dengeli bir yapı söz konusu. Özellikle dünyalar savaşı olarak adlandırabileceğimiz WvW sisteminde eğlence ve aksiyonun zirve yaptığını belirtmeliyim. Tabi serverlar yoğunluğu kaldırdığı müddetçe.
 

 
Teknik detaylara gelecek olursak incelemenin başında da belirttiğim gibi Guild Wars 2 görsel olarak mükemmele yakın performans sunuyor. Kusurları elbette var. Özellikle ilk başlarda can sıkıcı hale gelen uçuk kaçık bugları gibi. Ancak tüm bunların teknik çalışma ile düzeltebileceği gerçeğini düşündüğümüzde geriye mükemmel bir şölen kalıyor. Karakter tasarımlarından tutunda gece gündüz döngüsündeki ışık yansımaları, muhteşem gölge efektleri, harikulade tasarlanmış uçsuz bucaksız ormanları ile Guild of Wars 2 en iyi görsel kaliteye sahip MMORPG yapımlarından biri konumunda diyebilirim. Ses ve müzikler konusunda da bu başarıyı devam ettiren yapımda özellikle kulağa mükemmel bir senfoni gibi gelen ezgiler çok başarılı. Aksiyon esnasında artan müzik ve çarpışma efektleri de beklentilerin üzerinde.

 

 

Guild of Wars 2 hakkında daha söylenecek çok kelime, dizilecek çok methiye bulunsa da bunun yerine sizleri bir an evvel bu başarılı yapımı satın almaya ve Tyria’nın efsanevi topraklarına davet ediyorum. Son zamanların en başarılı MMORPG yapımlarından biri olan Guild Wars 2 öyle görünüyor ki bundan sonra adından daha çok söz ettirecek.

  

 
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!