-->
Guild Wars 2 İnceleme

Guild Wars 2 server test etkinliklerinde bir takım sorunlar yaşamıştı. Özellikle bağlantı ve yaşanan garip bug sorunları nedeniyle oyun severler “acaba bu sorunlar oyun piyasaya sunulduğunda da devem edecek mi?” sorularıyla forumları meşgul ettiler. Neyse ki korkulan olmadı demek isterdim ancak özellikle ilk günlerde yaşanan aşırı yoğunluk nedeni ile ufak çaplı bir Diablo 3 faciası […]

10.09.2012 | ulasufuk

Guild Wars 2 server test etkinliklerinde bir takım sorunlar yaşamıştı. Özellikle bağlantı ve yaşanan garip bug sorunları nedeniyle oyun severler “acaba bu sorunlar oyun piyasaya sunulduğunda da devem edecek mi?” sorularıyla forumları meşgul ettiler. Neyse ki korkulan olmadı demek isterdim ancak özellikle ilk günlerde yaşanan aşırı yoğunluk nedeni ile ufak çaplı bir Diablo 3 faciası yaşandı diyebiliriz. Daha sonraları bu sorunun çözülmesi için yoğun çaba sarf edilse de hala forumlara yansıyanlara göre bir takım bağlantı sorunları devam etmekte. Oyunun bu teknik bilgilerinden bahsetmek gerekiyor, zira oyuna ilk başladığımızda bizden bir ana server belirlememiz isteniyor. Bu ekranda serverların yoğunluk seviyeleri belirtiliyor. Oyunun güzel bir özelliği de ana sunucunuzun aşırı yoğun olduğu durumlarda sistemin sizi otomatik olarak müsait! sunucuya yönlendirmesi.

 

 
Oynayacağımız ana sunucuyu seçtikten sonra artık her MMORPG oyunundan aşina olduğumuz karakter kişiselleştirme ekranına ulaşmış bulunmaktayız. Öncelikle ırkımızı belirlememiz gerekiyor. Oyunda beş farklı ırk bulunmakta. Bunlar sırasıyla; Charr, Human, Norn, Asura ve Sylvari. Her ırkın üzerine mouse ile geldiğinizde o ırkın karakteristik özellikleri özet olarak belirtiliyor. Ben normal olarak insan ırkı ile oyuna başlamak istedim. Irkımızı belirledikten sonra sıra sınıfımızı belirlemeye geliyor. Bu ekranda da bizleri sekiz farklı sınıf karşılıyor. Bir çok oyun severin artık ezbere bildiği sınıf türlerinin detaylı açıklamasına girmeyeceğim zaten isimlerinden ne gibi özelliklere sahip oldukları anlaşılıyor. Sınıflarımız sırasıyla; Elementalist, Warior, Guardian, Engineer, Ranger, Necromancer, Thief ve Mesmer. Sizlerinde tahmin edeceği gibi sınıf seçimi oynanışı direk etkiliyor. Bu nedenle ne tür oynanıştan daha çok zevk alıyorsanız o yönde bir tercihte bulunmalısınız.
 

 

Irk ve sınıf seçiminden sonra sıra Guild of Wars 2’nin en başarılı yönlerinden birine geldi. Karakter Tasarlama. Öncelikle oyun bizden karakterimizin cinsiyetini belirlememizi istiyor. Bu aşamadan sonra ise bizleri detaylı bir özelleştirme ekranı bekliyor. Karakterimizin boyunun uzunluğundan göz rengine kadar, sakal kesiminden (erkek karakterler için tabi) burun genişliğine kadar bir çok özelleştirme yapabiliyorsunuz. Bu aşamayı da hızlıca geçtikten sonra başlıyoruz karakterimizin biyografisini yazmaya. Oldukça hoş detaylar barındıran bu öz geçmiş oluşturma aşamasının oyunun hikayesine direk etki ettiğini belirtmeliyim. Öz geçmişimizi tamamladıktan sonra altına imzamızı (karakter adını) atarak bu aşamayı da tamamlıyoruz.

 



Popüler Haberler


Bethesda tarafından yayınlanan ve ilgi çekici bir atmosfere sahip olan Ghostwire: Tokyo’nun PC sürümünden, 17 Nisan tarihinde Denuvo koruması kaldırıldı.


Electronic Arts, F1 24’ün nefes kesici ilk fragmanını ve oyun ile ilgili yeni detayları paylaştı!


Cities: Skylines 2’nin Beach Properties DLC’si, son derece olumsuz eleştiriler almasının ardından ücretsiz hale getirildi ve satın alanlara para iadesi yapılıyor.


Devolver Digital tarafından yayınlanan Human Fall Flat’in devam oyunu Human Fall Flat 2’nin 2026 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı.