-->
Guild Wars 2 İnceleme

Efsanevi Tyria Evrenine Hoş Geldiniz… Yazın kavurucu sıcağı yerini yavaş yavaş sonbahar serinliğine bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da uzun süren sessizlik son bulmaya başlıyor. İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulmasıyla birlikte oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin başladığını söyleyebiliriz. Uzun zamandır tanıtımı yapılan ve oldukça yüksek ön sipariş rakamlarına (bir milyonu aşkın) […]

10.09.2012 | ulasufuk

Efsanevi Tyria Evrenine Hoş Geldiniz…

Yazın kavurucu sıcağı yerini yavaş yavaş sonbahar serinliğine bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da uzun süren sessizlik son bulmaya başlıyor. İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulmasıyla birlikte oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin başladığını söyleyebiliriz. Uzun zamandır tanıtımı yapılan ve oldukça yüksek ön sipariş rakamlarına (bir milyonu aşkın) ulaşan Guild Wars 2’nin geçtiğimiz günlerde oyun severlerle buluştuğu andan itibaren ise MMORPG tutkunları için uykusuz geceler başladı. Test aşamalarının tamamlanıp kullanıma açıldığı ilk andan itibaren tüm dünyada fırtınalar estirmeyi başaran Guild Wars 2’ye daha yakından bakmaya, başarılı yönlerine, farklılıklarına, yaşanan sorunlara, teknik detaylara ve oyun hakkındaki birçok şeye hazırsanız incelemeye başlayabiliriz.
 

 
Kuşku yok ki MMORPG türü denildiğinde akla ilk gelen isim World of Warcraft oluyor. Bundan yedi yıl önce piyasaya sunulan ilk Guild Wars oyunu ile eş zamanlı olarak çıkmasına rağmen World of Warcraft’ın geldiği nokta ortada (her ne kadar yaşanan kan kaybı aşikar olsa da). Durum böyle olunca piyasaya sunulan her yapım ister istemez World of Warcraft ile kıyaslanmalı gibi garip bir zorunluluk oluşuyor. Bu durumun oluşmasında aradan geçen yedi yıl boyunca MMORPG türünde çıkan onlarca yapımdan hep bir “Wow’dan farklı ne var, acaba onu geçebilecek mi?” türünde garip beklenti oluşması da etkili oldu. Şüphesiz Guild Wars 2’nin de kıyaslandığı en büyük rakip yine Wow olarak lanse edilmeye çalışıldı. Oyun piyasaya sunulmadan önce çıkan her haberin altında yer alan yorumlarda World of Warcraft’a göre sahip olduğu üstünlükler veya eksiklikler hararetli şekilde tartışıldı. Artık fanatiksel boyuta varan bu tartışmaların ardından oyun piyasaya sunulduğu andan itibaren adeta “Wow!” dedirten bir hayranlık nidası dijital evrende yankılanmaya başlanmıştı. Evet, rahatlıkla söyleyebilirim ki son yılların en başarılı yapımlarından biriyle karşılaşmış bulunmaktayız. Bu tespitimin sadece MMORPG türü ile kısıtlı olmadığını da belirtmek isterim. Lafı fazla uzatmadan neden bu kadar iddialı bir söylemde bulunduğumu açıklamaya çalışayım.
 

 
Öncelikle söylenecek ilk şey, Guild Wars 2’nin bir oyundan istediğiniz her şeye fazlasıyla sahip olduğu. Mesela hikayeden başlayayım. Oyunumuz sahip olduğu hikayesi ile beklentilerimin oldukça üstüne çıkmayı başarıyor. Oyundaki ana hikaye artık hepimizin yakından tanıdığı efsanevi Tyria evreninde geçiyor. Amacımız Tyria evrenini yok etmeye çalışan ejderhayı yok etmek. Tabi bu benim böyle kısaca belirttiğim kadar kolay değil. Öncelikle bu ana görevi yapabilmek için güçlü bir ekibe ihtiyacımız var. Oyun boyunca asıl odaklandığımız konuda bu ekibi bir araya getirmek. Oyunun ana konusu bu olsa da karakter seçim ekranı ile birlikte aslında senaryo ve sunum bakımından mükemmel derecede özenilmiş bir yapımla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!