-->
The Amazing Spider-Man İnceleme

Örümcek Ağları New York Sokaklarını Süslüyor… Süper kahramanlar denildiğinde, Batman’in asaleti, Superman’ın kudreti, Hulk’ın hiddeti, X-Men karakterlerinin zarafeti akıllara geliyorsa Spiderman’in de halktan biri olması, esprili mizacı ve örümcek gibi tiksindirici bir hayvanı bile sempatik gösteren yönleri akıllara geliyor. Tüm bu yönleri ile tüm dünyada en sevilen ilk üç süper kahramandan biri olan Örümcek Adam […]

11.07.2012 | ulasufuk

Örümcek Ağları New York Sokaklarını Süslüyor…

Süper kahramanlar denildiğinde, Batman’in asaleti, Superman’ın kudreti, Hulk’ın hiddeti, X-Men karakterlerinin zarafeti akıllara geliyorsa Spiderman’in de halktan biri olması, esprili mizacı ve örümcek gibi tiksindirici bir hayvanı bile sempatik gösteren yönleri akıllara geliyor. Tüm bu yönleri ile tüm dünyada en sevilen ilk üç süper kahramandan biri olan Örümcek Adam çizgi roman ve sinema evreninde layık olduğu başarılara ulaşabilmiş olsa da dijital oyun dünyasında bir türlü sahip olduğu şöhreti taçlandıracak noktalara ulaşamamıştı. Tüm Spiderman serisinin belki de sadece birkaçı vasatın üstü noktasındaydı. Tüm seride yer alan ortak eleştiri noktası, özensiz ve içi boş yapımlar sunulmasıydı. Ayrıca oyunseverler olarak beklentimiz Örümcek Adamın özüne dönmesi ve ait olduğu sokaklarda suçlularla savaşmasıydı. Ancak bir çok oyun daha çok kapalı mekanlarda ve soğuk dokularla örülüydü. Seri hakkında böyle bir kanı varken The Amazing Spiderman’ın nasıl bir yapım olacağı, serinin makus talihini düzeltip düzeltemeyeceği merak konusuydu.
 

 
Oyunun yapımcı koltuğunda daha önceki iki Spiderman oyunundan da tanıdığımız Beenox firması oturuyor. Daha önceki oyunlarda tatmin olmayan oyunseverler için şunu belirtmeliyim ki hemen ön yargılı olmamak lazım. Neyse oyunun detaylarına girmeye başlayalım. En baştan şunu belirtmeliyim ki açılış menüsünde Amerikan propagandası bile özlediğimiz Örümcek Adam olgusunu hafızamda canlandırdı. Karşımızda New York semaları görülüyor ve oyuna başlıyoruz.
 

 
Oyunda üç zorluk seviyesi bulunuyor. Daha önce hiç Spiderman oynamayanların bile normal zorluk seviyesinde başlamasını öneriyorum. Zorluk seviyesini belirledikten sonra uzuun bir hikaye anlatımı bizleri karşılıyor. Açıkçası uzun zamandır bu kadar hikayesi yoğun ve dolu dolu olan bir Örümcek Adam oynamamıştım. Bunu daha en başta hissediyorsunuz. Kahramanımız en yakın arkadaşı Yeşil Cin (Green Goblin) Norman Osborn’un babası Dr. Connors’ın sahibi olduğu Oscorp bilim şirketinde bir araştırmaya çıkıyor. Burada bize bayan kahramanımız eşlik ediyor. Hatırlayacağınız üzere Oscorp firması daha önceleri de Dr. Connors önderliğinde DNA üzerinde çalışmalar yapmış ve işler çığırından çıkınca Dr. Connors bir kontrol merkezine kapatılmıştı. Bize verilen bilgilere göre ise bu kez Oscorp tamamen zararsız! çalışmalar yapmakta. Tabi bu durumun kısa süreceği aşikar.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!