-->
Spec Ops: The Line İnceleme

Oyun ilk açıldığında bizden zorluk seviyesini belirlememiz isteniyor. Tavsiyem ileri zorluk seviyeleri ile başlamanız. En düşük zorluk seviyesinde düşman yapay zekasının yerlerde süründüğünü belirtmeliyim. Ayrıca oyunda bulunan en ileri zorluk seviyesi kapalı olarak sunuluyor. Bu zorluk seviyesini aktif etmek için bir düşük zorluk seviyesinde oyunu bitirmeniz gerekiyor. Oyunun hikaye modu çok uzun değil. Ayrıca ilerleyiş […]

09.07.2012 | ulasufuk

Oyun ilk açıldığında bizden zorluk seviyesini belirlememiz isteniyor. Tavsiyem ileri zorluk seviyeleri ile başlamanız. En düşük zorluk seviyesinde düşman yapay zekasının yerlerde süründüğünü belirtmeliyim. Ayrıca oyunda bulunan en ileri zorluk seviyesi kapalı olarak sunuluyor. Bu zorluk seviyesini aktif etmek için bir düşük zorluk seviyesinde oyunu bitirmeniz gerekiyor. Oyunun hikaye modu çok uzun değil. Ayrıca ilerleyiş bakımından belli bir güzergah ile kısıtlanmış durumdasınız. Kaldı ki dış mekan zaten tamamen çöl ile kaplı. İç mekanlarda ise genellikle yıkık virane plaza ve gökdelenlerin içinde dolanıyoruz.
 

 
SOTL klasik tps oynanış kurgusuna sahip olsa da özellikle takım oyunu şeklindeki ilerleyiş ve hikaye kurgusundaki yapı oyunu diğer yapımlardan ayırıyor. Oynanışa direk etki etmese de oyunun havasına girmenizi sağlayan başarılı sunum gerçekten takdire şayan. Tüm olan bitenin anlatımı ve oyunun sonlarına kadar giden şüpheci yaklaşım etkileyici. Tabi oynanış bakımından bakıldığında oyundaki silah çeşitliliğinden bahsetmek gerek. Neredeyse her tps oyununda gördüğünüz gibi yirminin üzerinde silah ve mühimmat emrinize sunulmuş durumda. Bunlar arasında klasik tabancadan tutun da bazukaya kadar bir çok çeşit var. Oyundaki kahramanımız iki adet silah taşıyabiliyor. Oyunda cephane sıkıntısı bakımından bazen zor duruma düştüğünüz olabiliyor. Tabi bu durumda yardıma ekip arkadaşlarınız giriyor. Onlar düşmanları temizlerken siz düşmanlardan düşen silahları topluyorsunuz. İlerleyen bölümlerde düşmanları haklamak için sniper, yolu açmak için bazuka, üzerinize gelen düşman sağnağını savuşturmak için kurulu ağır makineli kullanıyorsunuz. Tüm bunlar yetmediyse el bombası, flaş bombası ve hatta bir görevde fosfor bombası bile kullanıyorsunuz ( fosfor bombasının etkilerini görmemenizi dilerim…) oyun boyunca kullandığınız silaha ve yapmış oldurduğunuz öldürüşe göre deneyim puanları kazanıyorsunuz. Diyelim makineli ile bir çok düşmanı kafasından yada omzundan öldürdüyseniz farklı farklı deneyimler kazanıyorsunuz.
 

 
Oyunun çoklu oyuncu modunda ise farklı sınıflar, senaryo modundan farklı haritalar ve oldukça geniş silah yelpazesi sunuluyor. Oyun boyunca kazandığınız deneyim puanları sayesinde yeni silah ve ekipmanları açabiliyorsunuz. Karakterinizin sahip olduğu tüm ekipmanları yine bu deneyim puanları sayesinde geliştirebiliyorsunuz. Çoklu oyuncu moduna getirilebilecek tek eleştiri co-op oynanışın olmaması olabilir. Bunun dışında SOTL çoklu oyuncu modunda beklentilerinizi sonuna kadar karşılıyor.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!