-->
London 2012 the Olympic Games İnceleme

Oyun açılışta bizi oldukça kapsamlı bir menü ile karşılıyor. Buradaki ana başlıklar Olimpiyat Oyunları, Müsabaka Oyunları (Events Play), Parti Oyunları (Party Play), Online Oynanış, Takımlar ve Kayıtlar ve Ayarlar. Hemen Olimpiyat oyunlarına adımımızı atıyoruz. Burada bizi zorluk seçeneği karşılıyor. Oyunu ilk oynarken en zor zorluk seviyesi kapalı oluyor. Açmanız için normal zorlukta oyunu bitirmeniz gerek. […]

13.07.2012 | ulasufuk

Oyun açılışta bizi oldukça kapsamlı bir menü ile karşılıyor. Buradaki ana başlıklar Olimpiyat Oyunları, Müsabaka Oyunları (Events Play), Parti Oyunları (Party Play), Online Oynanış, Takımlar ve Kayıtlar ve Ayarlar. Hemen Olimpiyat oyunlarına adımımızı atıyoruz. Burada bizi zorluk seçeneği karşılıyor. Oyunu ilk oynarken en zor zorluk seviyesi kapalı oluyor. Açmanız için normal zorlukta oyunu bitirmeniz gerek. Zorluğu belirledikten sonra sırada yarışacağınız ülkeyi belirlemeye geliyor. Oyunda içinde Türkiye’nin de bulunduğu 36 ülke kullanımınıza sunulmuş. Her ülkenin üzerine geldiğinizde o ülke ile ilgili genel istatistiki bilgiler sunuluyor. Mesela Türkiye’nin üzerine geldiğinizde nüfusu 73,6 Milyon, İlk kez 1908 Londra oyunlarına katıldığı. şimdiye kadar 82 madalya kazandığı ve en başarılı olduğu branşların güreş ve halter olduğu bilgileri yer alıyor. Bu gayet hoş düşünülmüş bir ayrıntı. Bir nevi ülkeler hakkında wikipedia tadında bilgiler alıyorsunuz.
 

 

Ülkemizi seçtik, her şey hazır. Burada bizleri Londra semaları, Olimpiyat meşalesi ve havai fiek gösterileri eşliğinde çok hoş hazırlanmış bir sunum karşılıyor. Zaten daha sonra da değineceğim gibi oyunun sunumları gerçekten harika hazırlanmış. Animasyonlar, taraftar efektleri, menü tasarımları ile tamamen orijinal Londra 2012 kurgusu ile bütünleşik bir yapı söz konusu.

Oyunun ilk aşamasında olimpiyatların birinci gününü yaşıyoruz ve bu yapı 10 günlük bir periyot halinde sürüp gidiyor. Her gün dört ana branştan ikisini tercih ediyoruz. ve önce gündüz etabında elemeler yapılıyor. bu elemelerde belli bir dereceyi geçersek akşam gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazanıyoruz. Ayrıca bu ekranda takımınızın tasarımını da gerçekleştirebiliyorsunuz (Customise Teams) Tasarım derken çok derinlemesine bir kişiselleştirme beklemeyin. Her branşta yer alan iki erkek, iki bayan sporcu olmak üzere bir çok sporcunuzun ten rengi, görünümü ve ismini kişiselleştirebiliyorsunuz. İsimler demişken oyunda yer alan tüm sporcu isimlerinin tamamen uydurma olduğunu belirtmeliyim. Sanırım Sega lisans hakları konusunda anlaşmaları sağlayamamış. Bu durum gerçekten oldukça sinir bozucu. Neyse ki imdadınıza edit name seçeneği yetişiyor. Ancak kim onlarca ülkenin onlarca sporcusunu araştırıp düzenler bilemiyorum. Ancak ülkemiz açısından olimpiyatlara katılan sporcularımızın bilgilerine Gençlik ve Spor Bakanlığının aşağıdaki adresinden ulaşabilirsiniz.

http://gsb.gov.tr/londra2012/site/kotaladigimizbranslar.asp
 

 
Oyunun diğer modlarına değinmek gerekirse, Events Play seçeneğinde oyunda yer alan belli ana branşların alt branşlarında yer alan oyunlardan istediğinizi oynayabiliyorsunuz. Örneğin yüzme ana branşının alt dalı olan 50 metre serbest stil yüzme gibi. Ayrıca bu aşamada kendinize özel playlist oluşturabiliyorsunuz. Party Play ise co-op çoklu oyuncu modu olarak belirtilebilir. Bu aşamada 16 farklı branştan seçilen belli müsabakalarda yarışıyorsunuz. Ayrıca burada kilitli bulunan challenges seçenekleri de bulunuyor. Önce ilk kapışma ile başlıyorsunuz. Burada rastgele seçilmiş üç branştan da anlınızın akı ile çıkmanız isteniliyor. Bunu başarırsanız diğer challengeları açabiliyorsunuz. Oyunun Online modunu ise anlatmaya bile gerek yok. Tahmin ettiğiniz üzere online arenada dostlarınız ile müsabakalar yapabiliyorsunuz. Hatta ülkemizi tüm dünyaya karşı temsil etmek gibi kutsal bir misyon da üstlenebilirsiniz.
 



Popüler Haberler


Orijinal Erangel haritası nostaljik grafikler ve eski oyun dengeleriyle yalnızca iki haftalığına sizlerle.


LG’nin Mayıs ayı itibariyle Türkiye pazarına sunacağı 2024 Serisi 83, 77 ve 65 inç G4 ve 83 inç C4 modelleri, LG Online Mağaza’ya özel LG StandbyME veya LG GX Soundbar hediye fırsatıyla ön siparişe açılıyor.


Aktör Abubakar Salim’in duygu dolu bir özlem hikayesi olarak nitelendirdiği oyun, Metroidvania türünden ilham alan, eğlenceli ve zorlu bir mücadele sunuyor


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!