-->
Lollipop Chainsaw İnceleme

En Seksi Zombi Avcısı Juliet’in İlginç Macerası… Oyun dünyasının zombilerle tanışması oldukça eskiye dayanmakta. Türün en meşhur yapımlarının başında Resident Evil gelmekte iken son dönemlerde zombilerin evrim geçirmesi mi desek, yapımcıların zombilerle dalga geçmesi mi desek, git gide ciddiyetini yitiren, artık korku öğelerinden tamamen yoksun zombi oyunları yapılmaya başlandı. Zombilerin ilk cılkının çıktığı yapımlar aslında […]

01.07.2012 | ulasufuk

En Seksi Zombi Avcısı Juliet’in İlginç Macerası…

Oyun dünyasının zombilerle tanışması oldukça eskiye dayanmakta. Türün en meşhur yapımlarının başında Resident Evil gelmekte iken son dönemlerde zombilerin evrim geçirmesi mi desek, yapımcıların zombilerle dalga geçmesi mi desek, git gide ciddiyetini yitiren, artık korku öğelerinden tamamen yoksun zombi oyunları yapılmaya başlandı. Zombilerin ilk cılkının çıktığı yapımlar aslında türün başyapıtı olan Resident Evil serisinin son yapımlarında meydana gelen yozlaşma ile başlamıştı. Daha sonra Dead Island ile iş iyice garip bir hal almıştı. Ve en son olarak Lolipop Chainsaw zombilerin vahşet dolu kurgusunu yani işin doğasını temelinden sarstı. O, korkudan köşe bucak kaçtığımız, Nemesis denilince tüylerimiz diken diken olan “zombi” olgusu gitti, yerine basketbol turnuvası yapan, tarlada mahsul toplayan, diskoda parti yapan zombicikler geldi. Tamamen absürtlük üzerine kurulu yapısı, aşırı seksi fantastik kahramanı Juliet’i ve janjanlı grafikleri ile Lolipop Chainsaw oyun dünyasında “devrim” etkisi yaratacağını daha en başta belli etmişti. Şimdi bu devrimin etkisini incelemeye koyulalım.
 

 
Tam anlamıyla çılgınlık diye nitelendirilebilecek bir hikayeye sahip olan Lolipop Chainsaw, San Romero Lisesi’nin pon pon kızlarının en güzel en seksi en yetenekli ve en uçuk karakteri Juliet’in hikayesini konu alıyor. Yapımcıların böyle bir karakteri nasıl geliştirdikleri sorusunun cevabı; ergenliğe yeni adım atmış gençlerin fantezilerine yolculuk yapmaları olarak verilebilir. Seksi sarışın pon pon kızımız Juliet’in popüler gençlik dergilerinden çıkmış odasındaki sunum ile başlıyor oyunumuz. Daha ilk görüntülerden Juliet’in “öne çıkan” özellikleri gözler önüne seriliyor:) bu çizgi roman havasındaki sinematikte Juliet’in karakteri ile ilgili bilgilerde bizlere sunuluyor. Kahramanımızın yakışıklı sevgilisi Nick hakkında da ufak bilgiler edindiğimiz bu “zevkli” sunumun ardından Juliet’in ilginç ve çılgın yolculuğu başlıyor.
 

 
Oyunun hikayesi yukarıda belirttiğim gibi San Romero Lisesini basan zombilerin temizlenmesi üzerine kurulu. Ama bu temizlik operasyonu daha önceki zombi temizlik operasyonlarına hiç mi hiç benzemiyor. Başta kahramanımız Juliet’in fiziksel ve karakteristik öğeleri olmak üzere hemen hemen her detay uçuk bir hayal gücünün ürünü. Daha ilk andan bunu hissediyorsunuz. Zaten oyun çıkmadan önce yapılan tüm duyurularda da bu yöndeydi. Dolayısıyla ciddi bir yapım beklemiyorduk. Ama bu kadarını da hayal etmiyordum açıkçası. Oyunun başında Juliet’in sevgilisi Nick’in bir zombi tarafından ısırılması sonucunda Juliet’in durum daha kötüye gitmemesi için bulduğu akıl dolu çözümü izliyoruz. Sevgilisi zombi olup yok olacağına kafasını koparıp anahtarlık yapmak çözümünü!!! Bu efsanevi çözümden sonra daha ilerleyen bölümlerde bu kafanın ne işlere yarayacağını göreceğiz.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!