-->
Lego Batman 2: Dc Super Heroes İnceleme

Çok uzun oldu belki ama oyunumuz bu sinematik ile başlıyor. Gayet hoş ve başarılı bir anlatıma sahip olduğu için bende uzunca tasvir etmeye çalıştım. Oyunun genel hikayesi de bu bağlamda ilerliyor. Batman ve diğer DC süper kahramanları Lex Luthor liderliğindeki Joker ve ekibine karşı. Bu arada Lex Luthor’u nereden tanıyoruz, kendisi Superman’ın azılı düşmanı…. Lego […]

08.07.2012 | ulasufuk

Çok uzun oldu belki ama oyunumuz bu sinematik ile başlıyor. Gayet hoş ve başarılı bir anlatıma sahip olduğu için bende uzunca tasvir etmeye çalıştım. Oyunun genel hikayesi de bu bağlamda ilerliyor. Batman ve diğer DC süper kahramanları Lex Luthor liderliğindeki Joker ve ekibine karşı. Bu arada Lex Luthor’u nereden tanıyoruz, kendisi Superman’ın azılı düşmanı….

Lego Batman 2 diğer hiçbir Lego oyununda olmayan bir yenilik sunuyor bizlere. Açık Dünya. Lego oyunlarının tek düze ilerleyişinden sıkıldıysanız açık dünya oynanış sistemi kesinlikle derdinize derman olacak. Oyunun daha sonra bahsedeceğimiz teknik detaylarının etkisi ve oynanışa eklenen sürpriz yeniliklerle bütünleşince devasa Gotham City haritasını istediğiniz gibi gezebilmek, harika bir deneyim sunuyor. Lafı fazla uzatmadan Lego Batman 2 de yer alan yeniliklerden bahsedeyim.

 

 
Oyunda elliden fazla kahramanı kontrol edebiliyorsunuz. İlk bölümlerde Batman ve Robin ile başladığınız yolculuğa daha sonra DC dünyasında birçok dostumuz katılıyor. Her Lego oyununda olduğu gibi etraftaki objeleri patlatarak topladığınız lego parçacıkları sayesinde kazandığınız puanları kullanarak farklı kahramanları kullanıma açabileceğiniz gibi, oyun boyunca karşılaştığınız pek çok bulmacayı çözebilmek içinde farklı yeteneklere sahip kahramanları aktif edebiliyorsunuz. Bu karakter çeşitliliği özellikle oynanışta karşınız çıkan engelleri aşmanızda, bulmacaları çözmenizde ve farklı parkurlara ulaşabilmenizde çok önemli. Lego Batman 2’nin en büyük yeniliklerinden biri de aslında açık dünya oynanışının getirdiği bir zorunluluk sonucu ortaya çıkmış. Araç çeşitliliği. Yanlış duymadınız Lego Batman 2’de başta Batmobil olmak üzere bir çok aracı kullanabiliyorsunuz. Haritanın ne kadar geniş olduğunu göz önüne alırsanız bu araç yolculukları olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Araç kullanımındaki çeşitliliğe bağlı olarak sürüş hisside her araca göre değişiyor. Bu sıra dışı yenilik oynanışı oldukça başarılı olarak geliştiriyor.
 

 
Sözü açılmışken oyundaki bulmaca yapısından bahsedelim. Her Lego oyununda bulmaca sistemi mevcuttur ama Lego Batman 2’de bu sistem çok daha efektif kullanılmış. Oyundaki kontrol edilebilir kahraman sayısı da düşünüldüğünde bulmacaların çözüm yöntemlerinin de oldukça çeşitli olduğunu tahmin edebilirsiniz. Mesela kameralarla korunan bir mekandan geçmek için Batman’ın görünmezlik özelliğine, suyla kaplı bir duvardan geçmek için buz etkili süpermana ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda oyun boyunca gizli noktalardan kazanabileceğiniz kahraman kostümlerinin etkisi yadsınamaz. Her kahramanın birden çok özel kostümü olduğu düşünüldüğünde oyunun farklı farklı bir çok bölgesini keşfederek sürprizleri yakalamanız oynanış süresini olumlu etkiliyor.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!