-->
Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier İnceleme

Oyunun genel prensibi yoğun bir taktiksel ilerleyişe sahip olduğu için yeri geliyor rakibinizi yakın dövüş teknikleri ile sessizce indirmeniz gerekiyor. Buradaki oynanışın mükemmel olduğunu belirtemem daha çok olması gerektiği için olmuş türünden ancak bu sistem oyunun genel ilerleyişini etkileyecek cinsten değil. Sonuçta yeri gelir kafasına sıkmasını da biliriz. O kadar ağır mühimmat taşıyoruz… Hep taktik […]

04.06.2012 | ulasufuk

Oyunun genel prensibi yoğun bir taktiksel ilerleyişe sahip olduğu için yeri geliyor rakibinizi yakın dövüş teknikleri ile sessizce indirmeniz gerekiyor. Buradaki oynanışın mükemmel olduğunu belirtemem daha çok olması gerektiği için olmuş türünden ancak bu sistem oyunun genel ilerleyişini etkileyecek cinsten değil. Sonuçta yeri gelir kafasına sıkmasını da biliriz. O kadar ağır mühimmat taşıyoruz…

Hep taktik ve takım oyunu dedik. Tüm bunların tadı elbette ki çoklu oyuncu modlarında çıkar. Evet bu kaçınılmaz gerçeğin bizler gibi yapımcılar da farkında olacaklar ki senaryo modunun offline co-op oynanışından başlayan çoklu oyuncu modu Multiplayer seçeneğini seçtiğinizde online olarak zirveye çıkıyor. Multiplayer oynanışta yer alan modların birkaçı; Saboteur (İsminden de anlaşılacağı üzere size verilen bombayı rakibin bölgesinde patlatmalısınız.), Siege (Bölgeyi ele geçir ve asla bırakma), Decoy, Conflict… Multiplayer modlarının çoğunu bir çok oyundan tahmin edebilirsiniz ama Future Soldier’ı farklı kılan ise bu silah çeşitliliği ve taktiksel ilerleyişin çoklu oynanışı oldukça etkileyici bir şekilde mükemmelleştirmesi.

 

 
Gelelim görsel ve işitsel detaylarına… Açık olmak gerekirse ben görsel olarak bu kadar başarılı bir Ghost Recon oyunu beklemiyordum. Bu serinin daha önceki oyunlarını küçümsüyorum anlamına asla gelmesin. Ancak Future Soldier’da gördüğüm görsel detaylar kesinlikle serinin en iyilerinden. Karakterlerin fiziksel mekaniklerine oldukça özen gösterilmiş. Tüm oyun boyunca hareketliliğin had safhada olduğunu düşünürseniz, karakterlerin saçmaladığı ya da fiziksel olarak garip bir durum göremedim. Bazı çatışma anlarında çevresel sıkıntılar göze çarpsa da bunlar oyunun ana kurgusuna etki etmeyecek cinsten. Ayrıca mekan modellemeleri ve ışık efektleri de oldukça başarılı. Yer yer çatışma anlarında kaçışan sivil halkın modellemeleri ve giydiği kıyafetlerin aynı olması “Ben bu adamı bir yerden hatırlıyorum” sorgusuna neden olsa da Future Soldier grafiksel olarak başarılı denilecek bir Ghost Recon yapımı olmuş.
 

 

İşitsel detaylar konusunda ise açıkçası kulağı tırmalayan bir olumsuzluk dikkatimi çekmedi. Oyun boyunca verilen direktiflerin anlatımındaki tek düzelik haricinde, silah seslerindeki gerçeğe yakınlık, çatışma anlarındaki ambiyansın yansıtılması bakımından ciddi bir emek verildiği görülüyor. Kendinizi bir suikast ve aksiyon konusunun işlendiği politik bir filmin içindeymişsiniz hissini başarıyla veren Future Soldier bu kategoriden de yüz akıyla çıkıyor.

Son değerlendirmeleri yapıp incelemeyi noktalamak gerekirse Ghost Recon serisinin son halkası olan Future Soldier ismine yakışır bir şekilde geleceğin askerini yönlendiriyor olmanın hissini çok iyi bir şekilde veren bir yapım olmuş. Seriyi uzun zamandır bekleyen biri olarak kesinlikle beklemeye değmiş diyebilirim. Full aksiyon yapımların oynanışı sıradanlaştırdığı oyun dünyasında, taktiksel ve takım ruhuyla ilerlemenin verdiği başarım hissini yeniden hissetmek gibisi yok…
 
 

 
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!