-->
Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier İnceleme

Ekip Göreve Hazır, Çatışma Başlasın… Korku ve gerilim romanları dünyası için Stephen King ne anlam ifade ediyorsa, aksiyon, politika ve macera yapımları açısından da Tom Clancy aynı anlama sahiptir diyebilirim. Yapımlarının bir çoğu beyaz perdeye uyarlanan sanatçının oyun dünyası açısından ise değeri çok büyük. 1996 yılında kurduğu Red Storm Entertainment (Ubisoft menşeli) tarafından geliştirilen takım […]

04.06.2012 | ulasufuk

Ekip Göreve Hazır, Çatışma Başlasın…

Korku ve gerilim romanları dünyası için Stephen King ne anlam ifade ediyorsa, aksiyon, politika ve macera yapımları açısından da Tom Clancy aynı anlama sahiptir diyebilirim. Yapımlarının bir çoğu beyaz perdeye uyarlanan sanatçının oyun dünyası açısından ise değeri çok büyük. 1996 yılında kurduğu Red Storm Entertainment (Ubisoft menşeli) tarafından geliştirilen takım tabanlı taktik ve aksiyon türündeki yapımları oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri haline gelmiştir. Özellikle Rainbow Six serisinin yanı sıra Ghost Recon serileri elde ettiği başarılar sayesinde kendi türünü ve oyuncu kitlesini yaratmıştır. İşte bizde bu incelememizde Ghost Recon serisinin uzun zamandır merakla beklenen Future Soldier yapımını detaylandıracağız.

Oyunun ismi oldukça uzun olduğundan dolayı kısaca Future Soldier demeyi tercih ediyorum. Öncelikle yeni oyunumuz açılışta bizleri Multiplayer, Campaign (Story ve Co-op) ve Guerrilla modları ile karşılıyor. Öncelikle elbette ki hikaye moduyla başlıyoruz. Hikayemiz Nicaragua’da başlıyor. Kendimizi bir askeri aracın içinde varoş bir mahalle arasında yolculuk yaparken buluyoruz. Her şey kontrol içinde rutin akışında devam ederken birden askeri konvoyumuz pusuya düşürülür ve kendimizi aksiyonun içinde buluruz. Ve asıl hikaye başlar…
 

 
Future Soldier daha önceki Ghost Recon oyunları ile aynı hikaye ana tabanına sadık bir yapım olmuş. Yine her bölüm öncesinde aldığımız direktifler ve yapmamız gerekenler çerçevesinde bir ilerleyiş söz konusu ama bu kez yeni yapımla birlikte gerek ana hikaye gerekse de oynanış açısından bir çok geliştirme söz konusu. Hikaye açısından tahmin ettiğiniz bir yapım karşınızda. Ancak oynanış açısından ise tahminlerinizi biraz yükseltmelisiniz. Neden mi? Detayları yazının devamında.
 

 
Klasik TPS türünde olan Future Soldier bu özelliğinin nedenini aslında oynanış sisteminde saklıyor. Oyun kesinlikle silahı alıp, önünüze geleni indirip bitireceğiniz bir oynanışa sahip değil. Tam anlamıyla taktik savaşı tabanında ilerleyen yapımda takım uyumu ve yardımlaşma çok önemli. Bu nedenle çevre ile etkileşiminizi çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Takım olarak ilerlemek, engelleri takım olarak geçmek, takım olarak sessizlikle ilerlemek gibi bir çok detaya sahip olan Future Soldier kendine özgü bu oynanış dinamikleri ile aslında ne kadar ciddi bir yapım olduğunu da gösteriyor. Bazı bölümlerde tüm bir bölümü birkaç kurşun ile bitirmeniz gerekiyor. Genel olarak tek kişilik hikaye modunda ekibiniz dört kişiden oluşuyor. Bu tam donanımlı dört askerinin sadece birkaç kurşun ve tam gizlilikle ilerlemesi gerekliliği aslında tüm her şeyi özetliyor. Açıkçası bu taktiksel detaylar ve ekip ruhu uzun zamandır bir Ghost Recon oyununa ne kadar hasret kaldığımızı da gün yüzüne çıkarıyor.
 



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.