-->
Starhawk İnceleme

Başta da belirttiğim gibi Starhawk asıl can alıcı darbesini çok oyunculu modunda indiriyor. Çoklu oyuncu modunun detaylarına daha sonra gireceğim ancak hikaye modunun klişeleşmiş olması bile adeta yapımcıların bizlere “asıl show çoklu oyuncu seçeneklerinde ama mecburen bir hikaye koymak istedik” demek istediklerini vurgular nitelikte. Bir çırpıda bitirebileceğiniz senaryo modu oyunun ön alıştırması şeklinde ilerliyor. Kahramanımız […]

17.06.2012 | ulasufuk

Başta da belirttiğim gibi Starhawk asıl can alıcı darbesini çok oyunculu modunda indiriyor. Çoklu oyuncu modunun detaylarına daha sonra gireceğim ancak hikaye modunun klişeleşmiş olması bile adeta yapımcıların bizlere “asıl show çoklu oyuncu seçeneklerinde ama mecburen bir hikaye koymak istedik” demek istediklerini vurgular nitelikte. Bir çırpıda bitirebileceğiniz senaryo modu oyunun ön alıştırması şeklinde ilerliyor. Kahramanımız Emmett’i neden John Marston’a benzettiğimi ise hikayenin ilk açılışındaki müzikler ve çevre detaylarından anlayabilirsiniz. Kovboy kasabalarına benzer tasarımdaki mekanlar, vahşi batının çöllerinde atımızla yaptığımız yolculuklara benzeyen seyahatler (tabi burada atımızın yerini Sidewinder alıyor) ve karakterimizin kıyafetleri tam bir western filmleri havasında.
 

 
Starhawk ekipman çeşitliliği bakımından oldukça göz doldurucu nitelikte. Oyunun en büyük yeniliği de aslında “yapabilecekleriniz” de gizli. Starhawk oynanış dinamiği bakımından klasik bir tps havasında ilerlese de “inşa et ve savaş” diye adlandırabileceğimiz yenilikçi mekaniği ile gerçek zamanlı strateji öğeleri de barındırıyor. Peki ne şekilde işliyor bu inşa et ve savaş sistemi. Oyunda üzerinize gelen düşman dalgalarına karşı bir savunma duvarı mı örmek istiyorsunuz hemen tek tuşa basarak inşa listesini açıyor ve kurmak istediğiniz yapıyı seçiyorsunuz ve birkaç saniye içinde gök yüzünden büyük bir haşmetle inen yapınız kuruluyor. Strateji oyunlarından aşina olduğumuz bu yapı inşa sistemi geleceğin teknolojik desteği ile birkaç saniye içinde kullanımınıza hazır hale geliyor. Özellikle çoklu oyuncu modunda herkesin bir anda yapılar kurmaya çalıştığı bir ortamı hayal etmeniz halinde bu yenlikçi oynanış sisteminin oyuna nasıl bir hava kattığını tahmin edebilirsiniz. Yapı çeşitliliği de oldukça fazla. Güvenlik duvarı kurabilirsiniz hatta bu duvarın üstüne bir otomatik saldırı platformu dahi inşa edebilirsiniz. Olmadı savaşın orta yerinde düşmanınızın tepesine bir platform indirebilirsiniz. Hayal gücünüze kalmış. Bu arada bu inşa sisteminin belli bir miktar enerjiye mal olduğunu da belirtmeliyim.
 

 
Oyunun genel havasını ve senaryo modunu inceledikten sonra gelelim Starhawk’ın teknik detaylarına. Görsel bakımdan Starhawk göz alıcı detaylara sahip. Özellikle çevre modellemeleri ve detaylar gayet başarılı. Bolca kargaşanın olduğu yapımda patlama ve ışık efektleri çok iyi kullanılmış. Ne çok abartılı ne de çok sönük. Tam kıvamında. Karakterlerin tasarımları da fena sayılmayacak nitelikte. Tabi yer yer kaplamaların sıkıntı çıkardığı durumlar söz konusu olabiliyor ama genelde çok göze batmıyor. Özellikle çoklu oyuncu modunda yoğun karmaşadan dolayı hata aramaya vaktiniz olmuyor. Ayrıca oyunun sunumu da çok başarılı olmuş. Comic tarzdaki sunum ve sinematikler oyunun havasına tam uyuyor.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!