-->
Starhawk İnceleme

Uzay Kovboyu Emmett Graves Sizi Partiye Davet Ediyor… Ps3 exclusive oyunları arasında kendine özgü bir yere sahip olan ve online oynanış sistemi ile nam salan Warhawk oyunun elde ettiği başarı 5 yıl sonra Starhawk’ın doğuşuna da vesile oluyordu. İlk oyunun bir nevi devamı niteliğinde olan Starhawk oynanış dinamikleri bakımından ve iddialı online desteği sunması açısından […]

17.06.2012 | ulasufuk

Uzay Kovboyu Emmett Graves Sizi Partiye Davet Ediyor…

Ps3 exclusive oyunları arasında kendine özgü bir yere sahip olan ve online oynanış sistemi ile nam salan Warhawk oyunun elde ettiği başarı 5 yıl sonra Starhawk’ın doğuşuna da vesile oluyordu. İlk oyunun bir nevi devamı niteliğinde olan Starhawk oynanış dinamikleri bakımından ve iddialı online desteği sunması açısından Warhawk’dan devraldığı bayrağı daha yukarılara taşıyabilmiş mi? İşte bu sorunun cevabını aradığımız incelememiz ile karşınızdayız.

Hatırlayacağınız gibi Warhawk sadece çoklu oyuncu yapısına sahip (tıpkı MAG gibi) bir yapımdı. Oyunun hikaye modu bulunmuyordu. Yapımcılar senaryonun öneminin arttığı günümüz oyun dünyasında yeni yapım olan Starthawk’ta öncelikle bu eksikliği gidermeyim amaçlamışlar. Hal böyle olunca bizlerde öncelikle oyunun hikaye modunu irdeledik.
 

 
Bilim kurgu dünyasının en klişe olgularından biri herkesin tahmin ettiği gibi “sonu gelen bir dünya, yeni kaynak arayışları, bulunan kaynağın yarattığı negatif etkiler ve o kaynağı elde etme çatışmaları…” Evet, Starhawk konu olarak kaba taslak bu klişeleşmiş hikaye üzerine kurulmuş. Dünyanın kaynakları iyice tükenmiştir. Yeni kaynak arayışları neticesinde Rift adında bir güç kaynağı elde edilir. Yüzeyin derinliklerinde bulunan bu kaynağın çıkarılması için “Rift Ocakları” kurulur. Bu maden ocaklarından çıkarılan Rift kaynağı oldukça güçlü ve tehlikeli bir maddedir. Bu maddeyi çıkaran maden işçilerinden bir kısmı bir gün bu maddenin etkisi altına girer ve mutasyon geçirir. Daha sonra bu etki yayılmaya başlar. Görevimiz bu mutant madenciler ile çatışmak ve rift kaynaklarını kurtarmaktır.
 

 
Starhawk’ın hikayesi özet olarak yukarıda belirttiğim gibi. Oyunda Emmett Graves adındaki bir uzay kovboyunu yönetiyoruz. Uzay kovboyu diyorum çünkü giyiminden tutunda tavır ve hareketlerine kadar tam bir kovboy görünümündeki kahramanımız rift madeninin de etkisindedir. Kendisi de rifte maruz kalmış olan bu kahramanımız riftin mutant etkisinden ise özel bir koruyucu ile korunmaktadır. Ancak rift maddesinin güçlendirici özelliklerine sahip olması nedeniyle adeta seçilmiş bir asker olan Emmett Graves bana Red Dead Redemption’daki John Marston’ı hatırlattı.Tabi onun kadar karizmatik değil. Oyunun hikaye modu yaklaşık 6 saatlik bir oynanışa sahip ve toplamda 11 bölümden oluşuyor.
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!