-->
Dragon’s Dogma İnceleme

Gelelim Dragon’s Dogma’nın dövüş sistemine. Oyunda çok sayıda zırh,silah ve ekipman bulunmakta. Bu objeler sayesinde iyi bir donanıma sahip olabiliyorsunuz. İyi bir donanım çok önemli. Oyunda yer alan bazı bosslar ciddi anlamda can sıkıcı olabiliyor. Aşırı yara aldığınız durumlarda anında iyileşme sağlayamıyorsunuz. Bir miktar dinlendikten sonra dövüşe devam ediyorsunuz. Bunun yanında asıl dikkat çeken unsur […]

08.06.2012 | ulasufuk

Gelelim Dragon’s Dogma’nın dövüş sistemine. Oyunda çok sayıda zırh,silah ve ekipman bulunmakta. Bu objeler sayesinde iyi bir donanıma sahip olabiliyorsunuz. İyi bir donanım çok önemli. Oyunda yer alan bazı bosslar ciddi anlamda can sıkıcı olabiliyor. Aşırı yara aldığınız durumlarda anında iyileşme sağlayamıyorsunuz. Bir miktar dinlendikten sonra dövüşe devam ediyorsunuz. Bunun yanında asıl dikkat çeken unsur farklı türdeki yaratıklarla olan dövüş etkileşimi. Aslında ilk başta God of War tarzını anımsatan bu dövüş dinamiği oyunun oynanış bakımından en büyük artısı. Bazı durumlarda savaştığınız devasa yaratıkların üzerine çıkıp can alıcı hamleleri indirmeniz gerekiyor. Oyun işte bu durumlarda tek düzelikten sıyrılıp aksiyonun dibini buluyor. Bu büyük saldırı anlarını iyi ayarlamanız gerekiyor. Aksi takdirde ağır hasar almanız da muhtemel.
 

 

Görsel olarak başarılı sunumlara sahip olan yapım özellikle çok çeşitli mekan modellemeleri ile de göz dolduruyor. Karakter modellemelerinde ve özellikle diyaloglar esnasındaki yakın çekimlerde Dragon’s Dogma pek de başarılı değil. Ayrıca yer yer karşılaştığım bazı teknik detaylarda görsel olarak oyunun eksik olduğu yönleri. Bunun yanında özellikle karanlık anlardaki başarılı ışık efektleri ve çevresel etkileşimin karakter üzerindeki etkilerinin sunumu bakımından başarılı detayları da göz ardı edilmemeli.

Oyunun sesleri ve müzikleri ise ayrı ayrı değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Sesler konusunda şunu belirtelim karakterimiz biraz ketum. Oyun boyunca etkileşimde bulunduğumuz yardımcı karakterler ve NPC ler ise fazlasıyla geveze. Oyunda iki yüzün üzerinde seslendirme ekibi kullanıldığı düşünüldüğünde seslerin ne kadar farklılaştığı ortaya çıkıyor. Ancak seslerin müzikler kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü oyunun müzikleri çok hoşuma gitti. Klasik uzak doğu ezgileri ile Capcom’un o efsane oyunlarından aşina olduğumuz tondaki ezgiler gayet başarılı. Saldırı anlarındaki efektler ve devasa yaratıkların haykırışları da hesaba katıldığında ortalamanın üzerinde bir ses-müzik kalitesi söz konusu diyebiliriz.
 

 
Sonuç olarak Dragon’s Dogma türünün en başarılı yapımı olmuş diyemem. Kaldı ki oyununda bu yönde bir iddiası olduğunu sanmıyorum. Ancak Capcom’un pek tercih etmediği bir tür olan RPG/aksiyon türünün başarılı bir örneği olmuş diyebilirim. Yüz saatin üzerinde oynanış süresine sahip olan yapım tüm ön yargılarıma rağmen benden geçer not almayı başarıyor. Bu türün hayranlarındansanız kesinlikle denemenizi öneririm.
  


   



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!