-->
DiRT Showdown İnceleme

Modları tanıtmaya devam ediyoruz. Domination modu en ilgi çeken modlardan biri. Amacınız en iyi sektör zamanını yarış bitene kadar elinizde tutabilmek. Parkurun tamamı belli sektörlere ayrılmış durumda ve o parkurdaki en iyi sektör zamanını yapmalısınız. Her sektör zamanı liderliği size puan kazandırıyor. Showdown’ın yetenek modu olarak adlandırılabilecek modu ise Head to Head. Bu modda rakibiniz […]

07.06.2012 | ulasufuk

Modları tanıtmaya devam ediyoruz. Domination modu en ilgi çeken modlardan biri. Amacınız en iyi sektör zamanını yarış bitene kadar elinizde tutabilmek. Parkurun tamamı belli sektörlere ayrılmış durumda ve o parkurdaki en iyi sektör zamanını yapmalısınız. Her sektör zamanı liderliği size puan kazandırıyor. Showdown’ın yetenek modu olarak adlandırılabilecek modu ise Head to Head. Bu modda rakibiniz sadece bir kişi. Aynı anda iki farklı parkurda yarışa başlıyorsunuz ve en kısa zamanda size verilen görevleri tamamlayarak finishe varmaya çalışıyorsunuz. Bu görevlerden bazıları bir objenin etrafında 360 derece drift yapmak, belli bariyerleri parçalamak, belli bir rampadan uçarak geçmek tarzında olabiliyor. Açıkçası oyunda en sıkıcı bulduğum mod ise 8 Ball modu. 8 şeklindeki bir kısa parkurda 8 oyuncunun arasından birinci olmaya çalışıyorsunuz. Bu modu zorlaştıran ise kestirmeden giden rakiplerinizin birden son surat önünüzü kesmesi oluyor.
 

 
Oyunda yer alan modların büyük kısmını tanıttıktan sonra sıra geldi Showdown’ın teknik ve görsel detaylarına. Oyunda yer alan araçların birçoğu çarpışma amaçlı özel olarak tasarlanmış araçlardan oluşuyor. Head to Head modu gibi modlarda rally araçları kullanılsa da genelde özel yapım araçları kontrol ediyorsunuz. Hafif Twisted Metal havasına sahip araçların üzerinde yeşil bir enerji barı bulunuyor. Bu bar sayesinde hangi aracın ne kadar enerjisi kaldığını görebiliyorsunuz. Enerjisi bitmek üzere olan aracı patlatarak ekstra puanlar kazanabiliyorsunuz. Kendi aracınızın enerjisi ve oyunda oldukça önemli bir yere sahip olan Boost miktarını ekranınızın sağ alt tarafında görebiliyorsunuz. Boost (nitro) stratejinizi iyi belirlemeniz oldukça önemli. Zamanla azalan boost miktarı yavaş yavaş doluyor. Değinilmesi gereken bir başka konu da oyunda kazanılan para ve araç geliştirme sistemi. Her yarıştan kazandığınız nakit para ile yeni araçların kilitlerini açabilir ya da elinizde bulunan aracın özelliklerini upgrade edebilirsiniz. Gerçi çok detaylı bir sistem beklemeyin. Sadece güç, dayanıklılık ve yol tutuş özellikleri bulunuyor.
 

 
Oyunun çoklu oyuncu seçeneğinde 8 kişiye kadar destek sunulmuş. Bu modlarda tek kişilik oyunda oynadığınız tüm modları dostlarınızla oynayabiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz offline co-op olarak da bölünmüş ekranda heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz. Oyunda yaşadığınız ilginç enstanteleri youtube hesabınız üzerinden herkesle paylaşabiliyorsunuz.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!