-->
DiRT Showdown İnceleme

Vur Kır Parçala, Bu Yarışı Kazan… Rally oyunu denildiğinde akla ilk gelen isimlerin başında Colin McRae Rally gelmiştir. Bir Codemasters efsanesi olan ve gerçek anlamda Ralli simülasyonu keyfini bizlere sunan seri yıllarca motorsporları hayranlarının vazgeçilmezi olmuştu. Seri 2007 yılına geldiğinde isminin sonuna Dirt eklemişti. Zamanla bu oynanışa da etki eden “Dirt” vurgusu serinin önüne geçmeyi […]

07.06.2012 | ulasufuk

Vur Kır Parçala, Bu Yarışı Kazan…

Rally oyunu denildiğinde akla ilk gelen isimlerin başında Colin McRae Rally gelmiştir. Bir Codemasters efsanesi olan ve gerçek anlamda Ralli simülasyonu keyfini bizlere sunan seri yıllarca motorsporları hayranlarının vazgeçilmezi olmuştu. Seri 2007 yılına geldiğinde isminin sonuna Dirt eklemişti. Zamanla bu oynanışa da etki eden “Dirt” vurgusu serinin önüne geçmeyi başardı. Artık seri Dirt serisi olarak anılmaya başlandı. 2011 yılındaki Dirt 3 oyununun takdire şayan başarısının ardından serinin tüm hızla devam edeceği aşikardı. Biz Dirt 4 beklerken bu arada bizlere Dirt 3: Showdown’ı sunan Codemasters aslında “Dirt 4 çıkana kadar rally’nin tozlu topraklarından biraz olsun uzaklaşıp, eğlenceli dünyaya dalın..” demek istiyordu. Bizde bu festival havasındaki farklı Dirt oyununun tadını çıkardık.
 

 
Başlığın altında da belirttiğim gibi amacımız vurup, kırıp, parçalayarak bu festivalin birincisi olmak. Özünde bu kadar basit olan ana oynanış kurgusu, çok detaylı bir şekilde sunulmuş. Ama önce en baştan başlayalım. Ana menüde daha önceki Dirt oyunlarından da aşina olduğunuz bir menü sizi karşılıyor. Daha ilk bakışta ise oldukça detaylı bir festivalde olduğunuzu hissediyorsunuz. Showdown Tour, Joyride, Multiplayer ve Challenges seçenekleri bulunan ana menüde Showdown Tour oyunun ana bölümünü oluşturuyor. Burada da bizi Spy Pro, All Stars, Champion ve Legend’ın bulunduğu kategorilere ayrılmış bir ekran karşılıyor. Zorluk seviyelerine göre bitirilen yarışların sonunda bir üst kategori aktif hale geliyor. Toplamda onlarca bölümün ve birçok farklı kategoride aracın bulunduğu Showdown’da oyun modları ise gerçekten çok keyifli. Şimdi biraz bunlara değinelim…
 

 
Öncelikle oynamaktan en çok zevk aldığım Hard Target modundan bahsetmek istiyorum. Kaçabildiğin kadar kaç tarzındaki bu moda, dar alandaki bir pistte 8 oyuncu birbirlerini patlatmak için çabalıyor, sizin amacınızda sağlam durabildiğiniz süreyi uzun tutmak. Patlamadan en uzun süreyle pistte kalan yarışı kazanır. Bu modun tam tersi mantıkla çalışan mod ise Knock-out. Bu modda ise belirli bir yükseklikte bulunan bir platformda rakiplerinizi platformdan aşağıya ulaştırmaya çalışıyorsunuz. Her aşağıya attığınız araç için yüksek puan kazanıyorsunuz. Ayrıca ne kadar uzun süre platformda kalırsanız puan kazanmaya devam ediyorsunuz. En yüksek puanı kazanan oyunu kazanır. Bir diğer keyifli mod ise Eliminator modu. 8. sıradan başladığınız yarışta her yarım turda bir en arkada kalan kişi eleniyor. Elenen aracın pistten yok olmadığını da dikkate alırsanız son turlarda her yer araba çöplüğü gibi oluyor. Bu nedenle adrenalin son turlarda iyice yükseliyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!