-->
Xbox 360’ın Toplam Satış Rakamı Açıklandı!

Microsoft’’un Interactive Entertainment Division bölümünün Pazarlama Müdürü Yusuf Mehdi, 22 Kasım 2005’de Amerika’da satışa sunulan Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox 360’ın satış rakamını açıkladı. Yusuf Mehdi’nin açıklamasına göre Xbox 360,çıkış tarihi olan 2005 yılından bu zamana kadar dünya çapında toplamda 67.2 milyon adet sattı. Yusuf Mehdi açıklamasının devamında, 40 milyon Xbox Live üyesinin bulunduğunu ve 19 […]

31.05.2012 | ulasufuk

Microsoft’’un Interactive Entertainment Division bölümünün Pazarlama Müdürü Yusuf Mehdi, 22 Kasım 2005’de Amerika’da satışa sunulan Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox 360’ın satış rakamını açıkladı.

Yusuf Mehdi’nin açıklamasına göre Xbox 360,çıkış tarihi olan 2005 yılından bu zamana kadar dünya çapında toplamda 67.2 milyon adet sattı. Yusuf Mehdi açıklamasının devamında, 40 milyon Xbox Live üyesinin bulunduğunu ve 19 milyon adet de Kinect satıldığını açıkladı.

Yine Mehdi, Microsoft’un yeni nesil konsol pazarının %47’sine hakim olduğunu belirtirken, Kinect ile de beraber başarının arttığını ve konsolun ömrünün uzadığını söyledi. Microsoft, perakende pazarda 56 milyar dolarlık satış hacmine ulaşırken, son 3 yılda Xbox 360 satışları her yıl bir önceki yıla göre artış göstermiş. Mehdi, 4 Haziran’da gerçekleştirecekleri E3 sunumunda bazı sürprizlerinin olacağını da belirtti.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!