-->
Prototype 2 İnceleme

Oyunun geneline bakacak olursak Prototype 2’de yapay zekanın oldukça düşük olduğunu belirtmeliyim. Özellikle düşmanların dibine kadar girmenize rağmen hala kendi aralarında kuşkulu şekilde konuşmaları ve sizinle etkileşime girmelerinin gecikmesi oldukça keyifsiz bir hal alıyor. Gerçi son dönemde yapay zeka oyunlara pek uğramıyor gibi. Oyunda ana görevlerin yanı sıra oldukça fazla yan görev bulunuyor. Bu yan […]

11.05.2012 | ulasufuk

Oyunun geneline bakacak olursak Prototype 2’de yapay zekanın oldukça düşük olduğunu belirtmeliyim. Özellikle düşmanların dibine kadar girmenize rağmen hala kendi aralarında kuşkulu şekilde konuşmaları ve sizinle etkileşime girmelerinin gecikmesi oldukça keyifsiz bir hal alıyor. Gerçi son dönemde yapay zeka oyunlara pek uğramıyor gibi.

Oyunda ana görevlerin yanı sıra oldukça fazla yan görev bulunuyor. Bu yan görevleri asla yabana atmamanızı öneririm. Çünkü başardığınız her yan görev sizlere yetenek geliştirme olarak geri dönebilir. Kaldı ki bu yan görevlerin yer yer ana görevlerden daha keyifli bir hal aldığını da belirtmeliyim.

Prototype 2’nin tuş kombinasyonları oldukça başarılı. Oyunda sahip olduğunuz yeteneklerin çokluğu nedeniyle farklı tuş kombinasyonlarının önemi ortaya biraz daha fazla çıkıyor. Örneğin gizlilik görevleri sırasında hemen kamufle olmanız ve düşman arasından hedefiniz belirlemeniz gerekiyor. Bu gibi durumlarda yeteneklerinizi stratejik kullanmanız oldukça önemli. Ama bu yetenek çeşitliliği gözünüzü korkutmasın. Biraz pratik yaptıktan sonra oynanışa çok rahat alışıyorsunuz.
 

 

Oyun boyunca etrafta denk geldiğiniz ölü askerlerin üzerlerinde bulduğunuz hafıza kayıtları sizlere oyunun hikayesi hakkında ufak detaylar veriyor. Ayrıca asimile ettiğiniz düşmanın hafızaları da bir flash back olarak gözlerinizin önünden geçiyor. Bunlar belki çok ince detaylar ancak oldukça zekice düşünülmüş. Zaten bu detaylar oyunu diğer oyunlardan ayırıyor. Sonuçta aynı türde bir çok yapım söz konusu.

Prototype 2 görsel olarak bir önceki oyuna göre gözle görülür bir gelişim göstermiş. Açık dünya bir oyunun sahip olması gereken tüm görsel kaliteye sahip olmasına rağmen yer yer grafiksel hatalarda göze çarpmıyor değil. Ancak o kadar kusuru mazur görmek gerekiyor. Oyunun ses ve müziklerine gelecek olursak. Bir doğaüstü yaratığın çevreye vermiş olduğu rahatsızlığı işitsel olarak da hissediyoruz. Ayrıca seslendirmelerin tahminlerimden daha başarılı olduğunu da belirtmeliyim.
 

 

Sonuç olarak Prototype 2 bir önceki oyunu oynayan ve memnun kalan oyun severlerin mutlaka tatması gereken bir lezzette olmuş. Ayrıca bu tür oyunları sevenlerin kesinlikle beklentilerini karşılayacak cinsten. Ancak genel bir değerlendirme yapacak olursak sonuçta bir baş yapıt değil. Önümüzdeki günlerde oyun dünyasının iddialı yapımları da düşünüldüğünde kısa süreli zaman geçireceğiniz bir oyun olarak düşünülebilir.

 

   



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!