-->
Hitman: Sniper Challenge İnceleme

Öncelikle menülere baktığımızda Unlocks, Challenges, Leaderboard seçenekleri karşımıza çıkıyor. Oyunda 12 adet unlock edebileceğiniz geliştirme söz konusu. Bunlardan bazıları daha hızlı şarjör değiştirme özelliği, daha fazla mermi alabilen şarjör, nişan alırken Ajan 47’nin nefesini daha iyi kontrol edebilme özelliği. Oyunda verilen görevi farklı şekillerde tamamlarsanız belli bir puan kazanıyorsunuz. Oyunu her oynadığınızda kazandığınız puan daha […]

30.05.2012 | ulasufuk

Öncelikle menülere baktığımızda Unlocks, Challenges, Leaderboard seçenekleri karşımıza çıkıyor. Oyunda 12 adet unlock edebileceğiniz geliştirme söz konusu. Bunlardan bazıları daha hızlı şarjör değiştirme özelliği, daha fazla mermi alabilen şarjör, nişan alırken Ajan 47’nin nefesini daha iyi kontrol edebilme özelliği. Oyunda verilen görevi farklı şekillerde tamamlarsanız belli bir puan kazanıyorsunuz. Oyunu her oynadığınızda kazandığınız puan daha önceki puanınızın üzerine ekleniyor. Toplamda 50 Milyon puan kazandığınızda tüm özellikleri açmış oluyorsunuz. Bu özellikleri Sniper Challange’da kullanamıyorsunuz ama Absolution’da kullanabileceksiniz. Aslında ön siparişl verenlere bir güzellik de burada sunulmuş.
 

 
Peki puan sistemi nasıl işliyor. Düşmanlarınızı yani korumaları vuruş şeklinize göre, sessiz iş bitiriciliğinize göre, keskin nişan kabiliyetinize göre (Head Shoot gibi), delil bırakmadan temiz iş çıkarabilmenize göre ve daha bir çok detaya göre alacağınız puan değişiyor. Oyun sununda sizlere sunulan istatistiklerde ise hangi özelliğinize göre nerelerden puan kazandığınız belirtiliyor. Örneğin oyun bittiğinde kalan kurşun sayınız 1000 puanla çarpılıyor. Yani ne kadar az kurşunla işi bitirirseniz o kadar çok puan alıyorsunuz. Bu arada kazara sivilleri öldürürseniz eksi puan olarak hanenize yazıldığını da belirtmeliyim. Zaten eğer katliam yaparak ben işi bitiririm derseniz çıkan kargaşadan sivillerin koşarcasına kaçtığını da görebilirsiniz.
 

 
Oyunun bu detaylı puanlama sistemi yanında bir de Challenge sistemine değinmek gerekiyor. Oyunda kazanabileceğiniz tam 14 adet Challenge bulunuyor. Mesela oyunu belli bir sürenin altında bitirirseniz yani işi hızlı ve temiz görürseniz bir Challenge kazanıyorsunuz. Yada oyunun geçtiği apartmanın farklı yerlerine gizlenmiş 3 adet sarı oyuncak ördeği yok ederseniz başka bir challenge kazanıyorsunuz. Gizliliğe bağlı olarak kazanılan Challengelar da var. Mesela asansörün önünde bekleyen korumayı öldürmek için önce asansörün elektrik kutusunu patlatıp asansör kapılarının açılmasına neden olabilir sonra tek kurşunla indirdiğiniz korumanın asansör boşluğuna yuvarlanmasını sağlayabilirseniz başka bir başarımı kazanabilirseniz. Tüm bu detaylar kısa gibi görünen oynanış süresinin artmasını saplıyor. Şahsen ben sıkılmadan 30 kez oynadım.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!