-->
Diablo® III PC İlk Gün Satış Rekorlarını Eline Geçirdi

Sanctuary güçleri şimdiden 6.3 milyon kişiye ulaştı ve sayıları artmaya devam ediyor  Blizzard Entertainment, Inc. bugün Diablo® III ‘ün ilk 24 saat içinde 3.5 milyon kopya satarak tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu rekorunu ele geçirdiğini duyurdu.* Üstelik bu sayıya World of Warcraft® Annual Pass promosyonu ile Diablo III alan 1.2 milyon oyuncu dahil […]

24.05.2012 | ulasufuk

Sanctuary güçleri şimdiden 6.3 milyon kişiye ulaştı ve sayıları artmaya devam ediyor 

Blizzard Entertainment, Inc. bugün Diablo® III ‘ün ilk 24 saat içinde 3.5 milyon kopya satarak tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu rekorunu ele geçirdiğini duyurdu.* Üstelik bu sayıya World of Warcraft® Annual Pass promosyonu ile Diablo III alan 1.2 milyon oyuncu dahil değil. Yani Diablo III’ün ilk gününde dünyanın dört bir yanından 4.7 milyon oyuncu Sanctuary’de toplanarak Diablo III’ün tarihin en hızlı satan PC oyunu unvanını ele geçirmesini sağladı.

Oyunun ilk haftasında bu sayı şimdiden 6.3 milyonu aşmış durumda.* Ayrıca bu sayılara Diablo III’ün 22 Mayıs itibariyle %39’lük bir orana ulaşarak en çok oynanan oyun haline geldiği Kore İnternet oyun odalarında oynayan oyuncular da dahil değil.

Dünyanın dört bir yanından bu kadar çok oyuncunun Diablo III’ü satın alıp oyun aktif hale gelir gelmez oyuna başlamalarının kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Blizzard Entertainment kurucu ortaklarından, CEO Mike Morhaime, “Ancak o anda herkese kesintisiz bir deneyim sunmak için hazırlıklarımızın yeterli olmadığını görmekten büyük üzüntü duyduk. Milyonlarca Diablo III oyuncusunu temin etmek istiyorum ki onlara en iyi oyun deneyimini yaşatmak için uğraşmaya devam edeceğiz, kendilerine destekleri için teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Bugünün duyurusuna gelirsek, böyle bir açılış günü rekoru kırmanın büyük bir başarı olduğunun farkında olduklarının altını çizen Morhaime, “Ancak asıl dünyanın dört bir yanındaki oyunculardan oynanışla ilgili aldığımız geri bildirim bizi son derece gururlandırdı. Diablo III’ün oyuncuların beklentilerini karşılaşmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz ve önümüzdeki günlerde daha çok oyuncuyu Sanctuary’de karşılamaya can atıyoruz” dedi.

Diablo III 15 Mayıs’ta 8,000’i aşkın perakende satış noktasında gece yarısı satışıyla oyuncularla buluştu.

Diablo III Blizzard’ın başarılı aksiyon-rol yapma oyun serisinin en yeni oyunu. Oyun destansı Diablo hikayesini devam ettiriyor ve oyuncuları beş kahraman karakterden biri ile — barbarian, witch doctor, wizard, monk veya demon hunter – Sanctuary dünyasını Burning Hells’in yozlaşmış güçlerinden kurtarmak için tehlikeli bir göreve gönderiyor. Oyuncular zengin ve bol detaylı ortamlarda maceralara atılıp yaratık sürüleriyle ve zorlu baş düşmanlarla karşılaşacak, tecrübe kazanıp yeteneklerini geliştirecek, inanılmaz güçlere sahip eşyalar toplayacak ve kendilerine savaşta katılacak veya farklı şekillerde yardımcı olacak önemli karakterlerle tanışacaklar. Diablo III, Diablo oyuncularının bekledikleri yüksek tempolu aksiyona, eğlenceli oynanışa ve yenilikçi bir arayüze sahip.

* İç firma bilgilerine ve ana dağıtım ortaklarından gelen raporlara dayanılmıştır.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!