-->
Diablo 3 İnceleme

Diablo 3’te yol boyunca birkaç NPC karakter ile etkileşime giriyorsunuz. Bunlardan kuyumcu ve nalbant karakterlerinin önemi çok büyük. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu NPC’lere başvurarak yararlı itemler elde edebiliyorsunuz. (yine item konusu açıldı:) diğer karakter grubu ise Takipçiler. Oyun boyunca sizlerle birlikte yolculuğunuza eşlik eden takipçiler (Enchantress, Scoundrel ve Templar) etkili birer yoldaş oluyorlar. Grafiksel […]

25.05.2012 | ulasufuk

Diablo 3’te yol boyunca birkaç NPC karakter ile etkileşime giriyorsunuz. Bunlardan kuyumcu ve nalbant karakterlerinin önemi çok büyük. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu NPC’lere başvurarak yararlı itemler elde edebiliyorsunuz. (yine item konusu açıldı:) diğer karakter grubu ise Takipçiler. Oyun boyunca sizlerle birlikte yolculuğunuza eşlik eden takipçiler (Enchantress, Scoundrel ve Templar) etkili birer yoldaş oluyorlar.

Grafiksel ve görsel açısından değerlendirmek gerekirse Diablo 3 gerçekten beklentilerimin üzerinde bir görsel detaya sahip. Bu konuda da bazı eleştiriler duyulmuyor değil. Oyunun çok karanlık olmasından dem vuran yorumculara katılmadığımı belirtmeliyim. Hatta bana göre oyun ne kadar karanlıksa o kadar Diablo’dur. Grafiksel olarak kaplamaların, efektlerin ve detayların gayet göz doldurucu olduğunu belirtmeliyim. Yaratıkların ve etraftaki ateş toplarının yarattığı ambiyans işte Diablo bu dedirtecek cinsten. Elbette ufak hatalar söz konusu ama bunların bir yama ile hallolabileceği gerçeği nedeniyle bahsetmeye gerek bile yok.
 

 
Oyunun ara yüzüne değinmek gerekirse bu konuda Blizzard’ın oyun daha çıkmadan önce çok iddialı söylemleri aklıma geliyor. En optimum ara yüzü tasarlıyoruz diyen yetkililer genelde başarılıda olmuş görünüyor. Sonuçta oldukça fazla item ve yetenek kombinasyonu söz konusu olduğuna göre ara yüzün kullanıcı dostu olması çok çok önemli bir detay. Karakter ekranı ile envanter ekranlarının entegre edilmesi de bu açıdan önemli bir yenilik olmuş. Diablo 3’te dört adet stat bulunmakta. Bunlar zeka, güç, çeviklik ve enerji. Ayrıca daha önce de bahsettiğim yetenek sistemi aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılmış durumda. 15 yetenek arasından duruma göre en uygun 3 yeteneği seçmeniz gerekiyor. Duruma göre diyorum çünkü bazı durumlarda yeteneklerinizi çok iyi belirlemeniz gerekebiliyor.
 

 
Gelelim Diablo 3’ün en çok eleştiri alan ve bir çok incelemede puanlarının düşmesine neden olan “özelliğine” yani online olma pardon olamama zorunluluğuna. Diablo 3 diğer Diablo oyunlarından farklı olarak devamlı online olmamızı zorunlu kılıyor. Ama bu Blizzard’ın bu çökük serverları sayesinde nasıl olacak! Oyun ilk çıktığı tarihten itibaren kullanıcıları devamlı bağlantı sorunları ile boğuşturuyor. Tamam firmanın bile beklentilerinin üzerinde bir yüklenme söz konusu ancak tüm bunların çok uzun süren hazırlık sürecinde ve yine uzun sayılabilecek beta sürecinde test edilmesi ve gereken önlemlerin alınması gerekirdi. Bu konuda eleştirilere katılıyorum.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!