-->
Twisted Metal Oyun İnceleme

Kontrollerinin zorluğunun yanında kontrol ettiğiniz araç çeşidinin çokluğu bizi şaşırtan diğer bir unsur. Oyunda hepsi nev-i şahsına munhasır bir çok araç kontrolünüze sunulmuş. Bunlar arasında karada gezen Sweet Tooth’un o efsanevi dondurma aracı, havadan saldırıyı isteyenler için bol donanımlı helikopter Talon, devasa tırlar, fişek gibi kaçan motosikletler sayabildiklerimin bir kısmı. Kontrollerde daha önce de belirttiğim […]

07.04.2012 | ulasufuk

Kontrollerinin zorluğunun yanında kontrol ettiğiniz araç çeşidinin çokluğu bizi şaşırtan diğer bir unsur. Oyunda hepsi nev-i şahsına munhasır bir çok araç kontrolünüze sunulmuş. Bunlar arasında karada gezen Sweet Tooth’un o efsanevi dondurma aracı, havadan saldırıyı isteyenler için bol donanımlı helikopter Talon, devasa tırlar, fişek gibi kaçan motosikletler sayabildiklerimin bir kısmı. Kontrollerde daha önce de belirttiğim gibi farklı tuş kombinasyonlarına farklı saldırılar kombine edilmiş. Özellikle L1,L2 ve R1,R2 tuşlarını bol bol kullanmanız gerekiyor. Etrafa serpiştirilmiş olan bir çok farklı silahın kullanımında bu tuş kombinasyonları ön plana çıkıyor. Roketler, füzeler, taramalı tüfekler ve aklınıza gelebilecek envayi çeşit silah tıpkı daha önceki Twisted Metal oyununda olduğu gibi sizlere sunuluyor…
 

 

Oyunun en can alıcı kısmı herkesin tahmin ettiği gibi çoklu oyuncu kısmı. Twisted Metal’in tüm bu kaotik, satist, vahşi evreninde çoklu oyuncu sisteminin entegre edilmesi hem seri için hemde oyun dünyası için devrim yaratacak bir yenilikti. Yapımcılar daha aylar öncesinden üzerinde çok çalışılmış bir online arena sunacaklarından bahsediyorlardı. Sonuçta yıllarca yapay zekaya karşı oynamış olan Twisted Metal hayranları şimdi sınırların kalktığı bir evrenin deneyimini sunacaklardı. Evet senaryo modunun hatırı sayılır bir oynanabilirliği ve kurgusu var, ama senaryo modunda yer alan mekanlarda çoklu kullanıcı deneyimi tarifi imkansız bir kaos ve çatışma ortamı sunuyor. Sunucularında yer yer problemler olsa da çoklu oyuncu sistemi benim gibi Twisted Metal fanlarının ağzının suyunu akıtacak cinsten.

Kargaşa, çatışma, patlama ve her şey. Twisted Metal tam da bu demek. Senaryo modunda zaten bunun kıvılcımlarını hissettiren oyun, çoklu oyuncu modunda adrenalin seviyesini ve oyunun hazzını tam anlamıyla zirveye çıkarıyor. Özellikle sağlam bir ekibiniz varsa ve aranızda iletişime geçip hep beraber bir arkadaşınızı köşeye sıkıştırma konusunda anlaştıysanız, eğlencenin sınırlarını siz tahmin edin.
 

 
Twisted Metal’in o asi havası en karakteristik özelliğidir. Yeni jenerasyonun zevk aldığı oyunlarla kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Varsa yoksa grafik, yapay zeka gibi olgulara odaklanan yeni oyun dünyasında, aslolan eğlence ve zevk almak diyen Twisted Metal benim gibi eski nesil oyuncuları mest etmeyi başarıyor. İncelemenin değerlendirmesinde oyunun negatif yönlerine de değineceğim. Özellikle bölüm yüklemelerinde ciddi anlamda yavaşlık olduğu gözleniyor. Bu beklemeler bizim gibi sabırsız Twisted Metal oyuncularını gerebilir. Ayrıca online oynanışta serverların gözden geçirilmesi gerekiyor. Ama tüm bunların yanında Twisted Metal ne bekliyorsak bizlere sunuyor. Altta Tainted Love müziği çalarken bir incelemenin sonuna daha geliyoruz. Tavsiyem odur ki Twisted Metal her PS3 sahibinin arşivinde mutlaka ama mutlaka bulunmalı….
 

 
 
 



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!