-->
Confrontation İnceleme

Confrontation taktiksel açıdan gerçekten üzerinde düşünmeniz gereken bir oynanış sistemine sahip. İlk bölümlerde görece kolay düşmanlar ile karşılaştığınızda strateji açısından çok yorulmanız gerekmiyor belki, ancak bölümler ilerledikçe düşman yapıları değişiyor, işte bu anlarda zekice stratejiler belirlemeniz gerekiyor. Taktiksel değişiklikler yapabilmeniz için yapımcılar space tuşunu kullanmanızı istemiş gibi. Oyun esnasında istediğiniz zaman space bastığınızda oyun duraklıyor. […]

15.04.2012 | ulasufuk

Confrontation taktiksel açıdan gerçekten üzerinde düşünmeniz gereken bir oynanış sistemine sahip. İlk bölümlerde görece kolay düşmanlar ile karşılaştığınızda strateji açısından çok yorulmanız gerekmiyor belki, ancak bölümler ilerledikçe düşman yapıları değişiyor, işte bu anlarda zekice stratejiler belirlemeniz gerekiyor. Taktiksel değişiklikler yapabilmeniz için yapımcılar space tuşunu kullanmanızı istemiş gibi. Oyun esnasında istediğiniz zaman space bastığınızda oyun duraklıyor. Bu durumda düşünüp, her karakteri gözden geçirmeniz yararınıza olabiliyor.
 

 
Confrontation grafiksel olarak bakıldığında, daha ilk dakikadan itibaren vasatın altında grafikler sahip olduğunu belli ediyor. Açılış sekansında karakterinizin çöl tarzındaki bir ortamda yürüyüşünü gördüğünüzde, hemen ayarlardan grafik ayarlarına giresiniz geliyor, acaba en düşük ayarları mı seçtim sorusu geliyor aklınıza. Ama keşke durum böyle olsa. Maalesef görsel açıdan fazlasıyla can sıkıcı bir durum söz konusu. Tüm bunların üzerine yer yer karşılaştığım buglar da cabası. Hadi bu bugları bir şekilde yama ile düzeltebilirler, ancak tüm diğer görsel detaylar yama ile düzeltilemeyecek kadar çok göze boyutta.

Oyunda tüm hikaye sesli ve yazılı anlatım üzerinden bizlere sunulduğu için seslerin önemi artıyor. Bu açıdan baktığımızda anlatıcının başarılı sayılabilecek anlatımı, oyunun atmosferi ile uyumlu. Müzikler konusunda ise kulağıma çarpan çok fazla bir olumsuzluk duymadım.
 

 
Sonuç olarak Confrontation, oynanış ve taktik açısından başarılı sayılabilecek bir kurguya sahip olsa da bu devirde bu kadar gelişmiş pc’ler söz konusuyken, sahip olduğu görsel başarısızlık nedeniyle beklentileri karşılayamıyor. Confrontation, oynanış sistemindeki yenilikler ile farklı bir tat denemek isteyenlerin vakit geçirebileceği bir yapım olarak oyun dünyasındaki yerini alıyor. Oyunun çoklu oyuncu modunda kullanıcı sayıları arttıkça oldukça keyifli vakit geçirilebileceği de düşünülebilir…
 

 
 
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!