-->
Confrontation İnceleme

Aarklash Dünyasında Büyük “Yüzleşme” Oyun yapımcıları, rol yapma türü (RPG) yapımların elde ettiği başarıların farkına vardığından beri,        neredeyse “her stüdyonun bu türde bir oyunu olmalı” fikri, kanuna dönüştü. En son bu furyaya kapılan stüdyomuz ise Fransa’nın başarılı yapımcılarından biri olan Cyanide Stüdyoları oldu. Gerçi kendilerini önceleri daha çok bisiklet yarışı oyunları ile tanımış olsak da, […]

15.04.2012 | ulasufuk

Aarklash Dünyasında Büyük “Yüzleşme”

Oyun yapımcıları, rol yapma türü (RPG) yapımların elde ettiği başarıların farkına vardığından beri,        neredeyse “her stüdyonun bu türde bir oyunu olmalı” fikri, kanuna dönüştü. En son bu furyaya kapılan stüdyomuz ise Fransa’nın başarılı yapımcılarından biri olan Cyanide Stüdyoları oldu. Gerçi kendilerini önceleri daha çok bisiklet yarışı oyunları ile tanımış olsak da, ilk RPG türündeki yapımları Confrontation değil.  2007 yılında Loki isimli aksiyon/RPG türünde bir yapımı piyasaya sunan Cyanide, yakın zamanda da Game Of Thrones gibi başarılı bir tv dizisinin oyun dünyasına uyarlanmasına soyundular. Game of Thrones için göstermiş oldukları özen ve hassasiyeti, Confrontation içinde göstermişler mi, buna hep beraber bakacağız.

Confrontation bizlere, Aarklash adındaki bir bölgede bulunan Scorpion, Jackal, Wolf ve Griffin isimlerindeki dört farklı ırkın aralarında geçen acımasız mücadelelerini sunuyor. Bu dört ırkın seçkin savaşçılarını kontrol ettiğiniz oyunda asıl gayeniz Alchemists of Dirz’in planını alt üst etmek. Oyunda her bölüm ayrı ayrı kurgulanmış. Yani bölümler arası etkileşim yok. Ana bir hikayeniz olsa bile her bölümün sonunda o bölüme ait sonuçlarınız listeleniyor.
 

 
Her bölümde farklı ırklardan birer karakter olmak üzere toplamda 4 farklı karakteri yönetiyoruz. Her karakterin kendine has saldırı teknikleri ve büyüleri bulunuyor. Saldırı esnasında karakterlerinizi çok iyi koordine etmeniz gerekiyor. Her karakteri farklı bir düşmana odaklayabileceğiniz gibi top yekün tek bir düşmana da saldırabiliyorsunuz. Ekibinizde yer alan uzak menzilli saldırı yapabilen karakteri yine size ok atarak saldıran düşmanlara karşı kullanmak gibi farklı stratejiler belirlemesiniz. Ayrıca ekibin güz barını da devamlı kontrol etmelisiniz. Güç dengesini iyi ayarlayarak saldırıda bulunmalısınız, yoksa bir anda 3 karakter birden ölebilir ve zor durumda kalabilirsiniz. Takım arkadaşlarınızdan biri öldüğünde yardımına koşabiliyorsunuz. Tabi bunu yapabilmeniz için ortalığın sakinleşmiş olması gerekiyor. Ayrıca sahip olduğunuz ve oyun boyunca geliştirebildiğiniz büyüler sayesinde saldırı ve savunma açısından önemli hamleler yapabiliyorsunuz. Örneğin belli bölgedeki takım arkadaşlarınızın enerjisine % 25’lik iyileştirme ya da rakibinize çok güçlü bir balyoz darbesi indirme gibi.
 

 
Oyun boyunca öldürdüğünüz düşmanlardan kazandığınız deneyim puanları sayesinde karakterlerinizin yeteneklerini geliştirebiliyorsunuz. Tüm karakterlerin kazandığı deneyim puanları farklı. Bu nedenle her karakteri aynı anda değil, puanlarının dağılımına göre geliştiriyorsunuz. Bu durumu göze alırsak, oyun boyunca yakın saldırıda kullandığınız, ya da yönetmekten en çok zevk aldığınız ana karakterin yeteneklerini daha fazla geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Ayrıca tüm oyun boyunca gizli kalmış bölgeleri araştırdığınızda değerli eşyalar bulabiliyorsunuz. Bu değerli ekipmanlar, o sandığı açan karakterin envanterine ekleniyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!