-->
Wargame : European Escalation Oyun İnceleme

Oyunun genel oynanış mantığı geniş savaş alanlarında sizlere verilen görevleri yerine getirmek. Komuta ettiğiniz birlikleriniz ile düşman birliklerinin alanlarını ele geçirmek ve belli bir bölgenin hakimiyetini elinizde tutmaya çalışmak oyunun ana görevleri diyebilirim. Komuta ettiğiniz birlikler demişken Wargame de 350’den fazla birim bulunduğunu belirtmeliyim. Yönettiğiniz birimlerin çoğunu tanklar teşkil etmekte. 80’li yıllarda imal edilen şimdi […]

12.03.2012 | ulasufuk

Oyunun genel oynanış mantığı geniş savaş alanlarında sizlere verilen görevleri yerine getirmek. Komuta ettiğiniz birlikleriniz ile düşman birliklerinin alanlarını ele geçirmek ve belli bir bölgenin hakimiyetini elinizde tutmaya çalışmak oyunun ana görevleri diyebilirim. Komuta ettiğiniz birlikler demişken Wargame de 350’den fazla birim bulunduğunu belirtmeliyim. Yönettiğiniz birimlerin çoğunu tanklar teşkil etmekte. 80’li yıllarda imal edilen şimdi bakıldığında oldukça hantal görünüme sahip tanklarınızın yanı sıra oldukça dinamik yapıya sahip helikopterlerinizde bulunmakta. Oyunda her bölümde size belli sayıda birim veriliyor ve bu dirimler ile görevi tamamlamanız isteniliyor. Görevler zorluk derecesine göre yıldızlar ile sınıflandırılıyor. Ayrıca başarmış olduğunuz görevlerin sonunda size ödül olarak yıldız veriliyor. Bu yıldızlar ile yeni birimlere sahip olabiliyorsunuz.

Wargame’in getirmiş olduğu belki de en önemli yenilik birimlerinizin mühimmat ve yakıtlarının tükeniyor olması. Belli miktarda yakıta ve cephaneye sahipsiniz. Bu nedenle bir birimi 150 km büyüklüğe ulaşan haritanın bir ucundan diğer ucuna götüremiyorsunuz. Ama burada devreye teknik ekip giriyor. Bir nevi malzeme tedarik birimi olarak çalışan bu birimler cephanesi ve yakıtı biten birimlerin imdadına yetişiyor. Ancak bu birimlerin saldırı kabiliyetinin çok düşük olduğunu dikkate almalısınız.

 

 

Wargame European Escalation, genel olarak fena sayılmayacak grafiklere sahip diyebilirim. Özellikle birimlerin tasarımları dönemin gerçekleri ile uyuşuyor. Ayrıca birimlerinizin çevre ile etkileşimi de gerçekçi. Ancak etrafta gördüğünüz diğer yapıların tasarımlarında ise biraz basite kaçılmış gibi. Ayrıca oyunun haritasının devasa boyutlarda olması senaryo modunda biraz gereksiz olmuş. Çoklu oyuncu modunda bu durumun gayet yerinde olması durumu kurtarıyor.

Oyunun ses ve müzikleri açıkçası pek iç açıcı değil. Özellikle size bir saldırı durumunda çalmaya başlayan uyarı sirenleri bir noktadan sonra sıkıcı hale geliyor. Müzikler bakımından da söylenecek pek olumlu bir durum yok. Yalnız oyunu sesler açısından kurtaran tek güzel ayrıntı birimlerinizin etkileşimi ve yakın planda duyduğunuz silah sesleri diyebilirim.
 

 
Son değerlendirme olarak Wargame: European Escalation farklı yapısı, getirmiş olduğu yenilikçi oynanış dinamikleri ve çoklu oyuncu modunun başarısı ile strateji severlere tavsiye edebileceğim bir yapım olmuş. Özellikle oyunun gerçekçiliği ön plana çıkaran oynanış yapısı en başarılı yönü diyebilirim.

 

 
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!