-->
Virtua Tennis 4: World Tour Edition PsVita İnceleme

Kortların Tozunu Dumana Katmaya Hazır Mısın? İlki 1999 yılında Sega stüdyoları tarafından geliştirilen Virtua Tennis serisinin PS Vita için uyarlanan oyunu  Virtua Tennis 4: World Tour Edition ile tenis dünyasının efsane isimlerini parmaklarınızın ucunda hissediyorsunuz. Daha önce multiplatform olarak 2011 yılında bizlerle buluşan oyunun PS Vita versiyonunda ne gibi yenilikler bulunuyor şimdi bunlara göz atacağız. […]

14.03.2012 | mrcappola

Kortların Tozunu Dumana Katmaya Hazır Mısın?

İlki 1999 yılında Sega stüdyoları tarafından geliştirilen Virtua Tennis serisinin PS Vita için uyarlanan oyunu  Virtua Tennis 4: World Tour Edition ile tenis dünyasının efsane isimlerini parmaklarınızın ucunda hissediyorsunuz. Daha önce multiplatform olarak 2011 yılında bizlerle buluşan oyunun PS Vita versiyonunda ne gibi yenilikler bulunuyor şimdi bunlara göz atacağız. Bakalım PS Vitanın en büyük kozu olan dokunmatik ekranı, tüm hünerlerini Virtua Tennis 4: World Tour Edition da sergileyebiliyor mu?

Tenis oyunları denilince akla 2K Stüdyoları tarafından geliştirilen Top Spin serisi ve Sega tarafından geliştirilen Virtua Tennis serileri geliyor. Bunlardan ilki olan Top Spin serisi daha geleneksel oynanış çizgisinde ilerlemeyi tercih etmişken Virtua Tennis serisi işin biraz daha arcade tarafını ön plana çevirmiş diyebilirim. Sıkı bir tenis hayranı olarak her iki serininde oldukça başarılı seriler olduğunu belirtmek isterim. Konumuz Virtua Tennis serisi olduğuna göre Virtua Tennis 4: World Tour Editionda da arcade öğelerine rastlamak sürpriz olmuyor. Öncelikle Oyunun daha önce diğer platformlara çıkan oyunla aynı özelliklere sahip olması nedeniyle sadece PS Vita’ya özgü yeniliklerden ağırlıkla bahsedeceğimi belirtmeliyim.
 

 

Dediğim gibi PS Vita’nın çıkış oyunlarından biri olan Virtua Tennis 4: World Edition, sadece PS Vita’ya özgü bazı yenilikler barındırıyor. Bunlardan en önemlisi, artık PS Vita oyunlarında görmeye alışık olacağımız bir özellik haline gelen ön ve arka kamera kullanımı sayesinde kişisel portrenizi oyunumuza entegre edebilme özelliği diyebilirim. Bu sayede kendi görüntünüze çok yakın bir tenisçi oluşturabiliyorsunuz. Yok ben bunlarla uğraşamam derseniz oyun size hepsi birbirinden meşhur dünyaca ünlü tenisçileri kullanımınıza sunuyor. İstediğinizi seçebilirsiniz.

Oyuncunuzu seçtikten sonra gelelim PS Vita ile gelen bir diğer özelliğe. PS Vita’nın dokunmatik ekranı yardımı ile tenis oynuyor olma deneyimi. Oldukça ilgi çekici bu deneyim, tepkime sürelerinin düşüklüğü nedeniyle biraz sıkıntı yaşatabiliyor. Açıkçası birkaç maçtan sonra tekrar analog kontrolörlere dönmek isteyebilirsiniz. Ancak bu özellikten biraz bahsedecek olursak, oyuncu servis kullanırken ekrana basılı tutarak servisi başarıyla kullandırabiliyorsunuz. Ayrıca iki parmağınız ile rakipten gelen topa hamle yaparsanız, bu sefer super shoot özelliği ile oldukça hızlı vuruşlar yapabilirsiniz.
 

 
Virtua Tennis 4: World Edition Tours, Ps Vita da gerçekten tenis keyfini parmaklarınızdan tüm vücudunuza yayılan bir etki ile hissetmenizi sağlayan bir yapım olmuş. Oyunun grafiksel olarak PS Vita’nın canlı ekranında gayet başarılı görünmesi ve seslerdeki doygun his, sizlere keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak cinsten. Oynanışta dokunmatik ekranına alışmanın zaman alması yanında olumsuz başka bir şey bulunmuyor. Tenisin arcade yanını da tatmak isteyenler için kesinlikle denenmesi gereken bir yapım…

 

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!