-->
Street Fighter X Tekken İnceleme

Oyun bizlere bu kadar faklı iki evrenin sayısı oldukça fazla olan karakterlerini kontrol ediyor olmanın güçlüğünü azaltmamız adına geniş bir tutorial modu sunuyor. Bu tutorial ve akabinde yer alan training modlarında her dövüşçüyü test etmemiz ve sayısız combo tekniklerini öğrenmemiz sağlanıyor. Oyunun tuş kombinasyonlarının fazla olması ve her karakterin kendine özgü dövüş tekniklerinin olması nedeniyle […]

16.03.2012 | ulasufuk

Oyun bizlere bu kadar faklı iki evrenin sayısı oldukça fazla olan karakterlerini kontrol ediyor olmanın güçlüğünü azaltmamız adına geniş bir tutorial modu sunuyor. Bu tutorial ve akabinde yer alan training modlarında her dövüşçüyü test etmemiz ve sayısız combo tekniklerini öğrenmemiz sağlanıyor. Oyunun tuş kombinasyonlarının fazla olması ve her karakterin kendine özgü dövüş tekniklerinin olması nedeniyle bu oyuna tanışma modu da diyebileceğim tutorial modunda fazlaca vakit geçirmenizi tavsiye ederim.

Street Fighter X Tekken bizlere bir çok farklı oyun modu sunuyor. Bu modlar açılış ekranında yer alan arcade, versus, network, training ve challange modları. Bu modlardan ilki olan arcade modu bir nevi Street Fighter X Tekken’in story modunu oluşturuyor. Bu muhteşem kapışmanın neden meydana geldiğini, iki farklı evrenin dövüşçülerinin ne sebepten ötürü birbirlerine düşman oldukları arcade modunda anlatılıyor. Oyunun multiplayer modunu oluşturan network bölümünde ise ranked match, endless battle, scramble battle bölümleri yer alıyor.

Street Fighter X Tekken peki görsel olarak ne durumda. Oyunun mekan tasarımlarından tutunda, renk paletlerine kadar her şey bize Street Fighter dünyasındaymışız hissi uyandırıyor. Dinamik arka plan, adeta renk cümbüşüne şahit olacağınız oynanış sistemi kesinlikle çok çok başarılı diyebilirim. Ayrıca comic tarza sahip karakter modellemeleri ve mekan tasarımı da oyunun kurgusuna gayet uymuş. Son olarak combo anlarında mükemmele yaklaşan grafik patlaması oyunun grafiksel olarak görsel bir şölene dönüştüğünün göstergesi adeta.


Peki ses ve müzikler açısından Street Fighter X Tekken yeterince başarılı mı? Direk cevabı vereyim kesinlikle başarılı. Bizleri ateri salonlarının o cıvıl cıvıl ortamına gitmemize neden olan kendine özgü Japon müzikleri ile Street Fighter X Tekken, ses ve müzik açısından mükemmele yaklaşıyor. Dövüş tekniklerine uygun ses efektleri de cabası.

Street Fighter X Tekken oynanış sistemi açısından bizlerden iki karakter seçmemizi ve dövüş arenasına çıkmamızı istiyor. Tekken serisinin müdavimlerinin yakından bileceği gibi, seçtiğimiz iki karakterden birinin ölmesi durumunda diğer karakterin enerji barı dolu olsa bile raundu kaybediyoruz. Bu nedenle bir gözünüzün enerji barında olmasında yarar var. Güç dengesini iyi ayarlamanız ve karakter geçişlerinin zamanlamasına çok dikkat etmeniz gerek. Karakter geçişleri demişken oyunun bu açıdan da oldukça keyifli olduğunu belirtmeliyim.


Oynanış ile ilgili bir diğer yenilikte “Gem System” adında ortaya çıkan bir nevi karakter geliştirme sistemi. Sistemin genel mantığı oyun boyunca elde edeceğiniz gemler (bir nevi mücevher) sayesinde atak, defans, hız, cross gauge, enerji ve asist ana başlıklarındaki yetenek ağacınızı geliştirebiliyorsunuz. Her bir ana başlığın altında farklı seviyelerde yetenekler söz konusu. Her biri için istenilen gereklilikler ise oldukça çeşitli. Örneğin saldırı yeteneğinin ilk aşamasını seçmek ve aktifleştirmek için (bu size 20 saniye boyunca %10 daha güçlü saldırı yeteneği verir) yapmanız gereken ardı ardına 5 hareketi aynı anda gerçekleştirmek. Bu gem sistemi oyunun dövüş sistemini başarılı olarak derinden etkiliyor.

Genel yönleri ile değerlendirmeye çalıştığımız Street Fighter X Tekken’in daha birçok detaylara da sahip olduğunu belirtebilirim. Ama tüm bu özellik ve detayları oyunu satın alıp deneyerek tatmanızı istiyorum. Çünkü Street Fighter X Tekken kesinlikle ama kesinlikle oynanması gereken bir dövüş başyapıtı.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!