-->
Street Fighter X Tekken İnceleme

Dövüş Şöleni Başlıyor, Efsanelerin Yanında Yerinizi Alın… Söze nereden başlayacağım bilemiyorum. Kolay değil bir dönem çocukluğumun uzun ve heyecanlı saatlerinin geçtiği atari salonlarının iki dev serisi karşı karşıya geliyor. Daha öncede bu tarz efsanelerin karşılaştığı oyunlar olmuştu ( X-Men versus Street Fighter, SNK versus Capcom, vb…) ama bu seferki gerçekten çok başka. Capcom tarafından geliştirilen […]

16.03.2012 | ulasufuk

Dövüş Şöleni Başlıyor, Efsanelerin Yanında Yerinizi Alın…

Söze nereden başlayacağım bilemiyorum. Kolay değil bir dönem çocukluğumun uzun ve heyecanlı saatlerinin geçtiği atari salonlarının iki dev serisi karşı karşıya geliyor. Daha öncede bu tarz efsanelerin karşılaştığı oyunlar olmuştu ( X-Men versus Street Fighter, SNK versus Capcom, vb…) ama bu seferki gerçekten çok başka. Capcom tarafından geliştirilen Street Fighter dünyası ile Namco’nun kabadayıları Tekken dövüşçüleri karşılaşıyor. Hayatımız Oyun olarak bizlere de bu kapışmaya yakından göz atmak düşüyor…

Öncelikle her iki serinin de biraz tarihçesinden bahsetmek istiyorum. İlk Street Fighter oyunu bundan tam tamına 25 yıl önce oyun dünyası ile buluştu. Belki de birçok okurumuz o yaşlarda henüz dünyaya bile gelmemişti. İlk oyunun geliştiricilerinin başında Takashi Nishiyama ismi yer alıyordu. Tabi dövüş oyunları tutkunları daha sonra bu ismi birçok yapımda göreceklerdi. İlk oyun ile birlikte çoğumuzun dünyasına iki isim girdi Ken ve Ryu. Çoğumuz için bu isimler adeta bir anda Fenerbahçe-Galatasaray derbisi haline gelmişti. Tabiî ki oyunda birçok kahraman vardı ancak bu ikisinin yerleri hep ayrı oldu.


Kapışmanın diğer tarafına da bakacak olursak. Tekken serisinin tarihçesi Street Fighter kadar eskiye dayanmıyor. İlk Tekken oyunu 1994 yılında piyasaya sunulduğunda 17 karakter yer alıyordu. Daha sonra oyuna bir çok karakter daha dahil oldu. Tekken’i diğer dövüş oyunlarından ayıran en önemli özellik elbette ki dövüş sistemiydi. Adeta kendi türünü yaratan Tekken serisi çok kısa zamanda inanılmaz hayran kitlesine kavuştu. Ve bu iki efsane seri takvimler 2012 yılını gösterdiğinde arenada buluştular ve tüm karakteristik özelliklerini koruyarak muhteşem bir dövüş sunmaya yemin ettiler.

Street Fighter X Tekken karakter listesine bakacak olursak indirilebilir içerik ile gelen karakterleri de sayarsak toplamda 30’un üzerinde dövüşçü bizlerin kontrolüne sunulmuş. Oyunun Playstation 3 ve PS Vita için özel karakterleri de mevcut. Bunlar Toro, Kuro, Cole (Infamous’un ana karakteri). Pc kullanıcıları ise oyuna biraz gecikmeli ulaşacak. Şu an için Pc için belirtilen tarih 11 Mayıs.

Gelelim en önemli konuya yani Street Fighter X Tekken’in oynanış sistemine. Öncelikle bilindiği gibi Street Fighter iki boyutlu bir dünyaya sahipti, Tekken’in oyun dünyası ise üç boyutlu bir evrendi. Peki bu iki farklı yapı Street Fighter X Tekken’de nasıl entegre edilecekti. İşte yapımcılar bu konuda iki boyutlu evrenin ağırlıkta olduğu ancak bazı efektlerin üç boyutlu evrene geçiş sağladığı bir kombinasyon uygulamayı tercih etmişler. Yani oyun bize Street Fighter dünyasına Tekken evreninin konuk olması tarzında oynanış dinamiği sunuyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!