-->
Fifa Street 2012 Oyun İnceleme

Gelelim herkesin yakından bildiği Futsal Moduna. Son yıllarda resmi boyut kazanan Futsal oyunu, kapalı ve parke salonlarda belli kuralların geçerli olduğu, oldukça hızlı oynanan salon futbolu diyebiliriz. Çoğu yetenekli futbolcuların futsal kültüründen geldiğini de göze alırsak tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği futsal oynanış sisteminin Fifa Street’e entegre edilmesi kaçınılmazdı. Gayette başarılı olan futsal modu […]

26.03.2012 | ulasufuk

Gelelim herkesin yakından bildiği Futsal Moduna. Son yıllarda resmi boyut kazanan Futsal oyunu, kapalı ve parke salonlarda belli kuralların geçerli olduğu, oldukça hızlı oynanan salon futbolu diyebiliriz. Çoğu yetenekli futbolcuların futsal kültüründen geldiğini de göze alırsak tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği futsal oynanış sisteminin Fifa Street’e entegre edilmesi kaçınılmazdı. Gayette başarılı olan futsal modu Fifa Street’in başarısını arttırıyor.

Fifa Street 2012 de 6 ülke ligi (İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa ve ABD), tüm dünyadan 20 ülke takımı yer alıyor. Üzülerek belirtmeliyim ki Türk Milli takımı ve Türkiye ligi yok. Şili ve Kolombiyanın bulunmasına rağmen Türkiye’nin bulunmaması dijital oyun dünyasında artık can sıkan bir hal aldı. Neyse bu konulara fazla girmeden incelememize devam edelim. Fifa Street’in kariyer moduna değinecek olursak, bu bölümde bizleri oldukça gelişmiş bir kariyer sistemi karşılıyor. Fifa Street’in abisi diyebileceğimiz Fifa 12 de oluşturduğunuz kariyer oyuncunuzu direk Fifa Street’e entegre edebiliyorsunuz. Ayrıca kendi takımınızın formasının logosuna kadar her öğesini istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyunda takımınızla başarımları elde ettikçe puanlar kazanıyorsunuz. Bu puanlar sayesinde oyuncunuzun yeteneklerini geliştiriyorsunuz. Özellikle maçlarda yapacağınız yaratıcı çalımlar sayesinde yüksek puanlar kazanıyorsunuz.
 

 
Fifa Street 2012 grafik olarak abisi Fifa 12 ile aynı grafiklere sahip diyebiliriz. Oyunun temel dinamiği çalım, hız ve yetenek üzerine kurulu olduğundan özellikle kamera açılarının konumu çok önem kazanıyor. Bu konuda da Fifa Street 2012 kesinlikle başarılı bir iş çıkarmış. Ayrıca karakter modellemelerinin çeşitliliği ve birbirinden güzel sokak mekanlarında yaşatılan dokunun gerçekçiliği, grafiksel olarak takdire değer duruyor. Ses ve müzikler olarak kesinlikle yeterli durumda bulunan Fifa Street 2012 de müziklerin ritmi oyunun havasını gayet iyi yansıtıyor.
 

 
Genel olarak Fifa Street 2012 bir önceki Fifa Street oyununun üzerine bir hayli yenilik koymuş. Geliştirilen ve oldukça etkili duran çalım sistemi oyunun bel kemiği konumunda. Sonuçta futbolun arcade tarafını oluşturan sokak futbolunun tüm öğelerini hatta fazlasını başarı ile kurgulayan Fifa Street 2012, futbol severlerin ve özellikle sokak futbolu hayranlarının mutlaka oynaması gereken bir yapım olmuş.
 
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!