-->
Fifa Street 2012 Oyun İnceleme

Futbol Sokaklarda Doğdu, Sokaklara Geri Dönüyor… Futbolun beşiği İngiltere’dir derler. Ancak futbol tarihçilerine bakarsak Milattan Önce 3000’li yıllara kadar gitmek gerekir. Biz bu kadar geriye gitmeyelim en iyisi. Modern futbolun kuralları 1800’lü yıllara dayanıyor. İngiltere’de alınan modern futbol kurallarının temelini ise sonuçta sokak futbolu oluşturuyor. Sokak futbolu denildiğinde aklımıza mahalle maçlarımız geliyor. Gerçi son jenerasyonda […]

26.03.2012 | ulasufuk

Futbol Sokaklarda Doğdu, Sokaklara Geri Dönüyor…

Futbolun beşiği İngiltere’dir derler. Ancak futbol tarihçilerine bakarsak Milattan Önce 3000’li yıllara kadar gitmek gerekir. Biz bu kadar geriye gitmeyelim en iyisi. Modern futbolun kuralları 1800’lü yıllara dayanıyor. İngiltere’de alınan modern futbol kurallarının temelini ise sonuçta sokak futbolu oluşturuyor. Sokak futbolu denildiğinde aklımıza mahalle maçlarımız geliyor. Gerçi son jenerasyonda bu olgu ortadan kalkmış gibi görünüyor. Oysaki yaşı 25 ve üzeri olanların hayatlarının en önemli anıları bu mahalle maçlarından oluşmaktadır. İki mahalle kendi takımını kurar, maçın yapılacağı zaman ve yer ayarlanır ve yıllar boyu sürecek kıyasıya mücadele başlardı. İşte Fifa Street 2012 de bizleri hayatımızın en güzel anılarının geçtiği sokak futbolu günlerimize götürüyor. Dar mekanlarda kendine özgü kurallarla oynanan Japon Kale, Alman Kale gibi isimleri olan, en önemlisi yaratıcılık ve becerinin ön planda olduğu sokak futbolu dünyasını yeni nesil oyun severlerle buluşturan Ea Sport bakalım en son 2008 yılında piyasaya sunduğu sokak futbolu serisinde ne yenilikler sunmuş.
 

 

Fifa Street bizlere dört farklı oynanış modu sunuyor. Bu modlerın her biri kendine özgü kurallara ve oynanış sistemine sahip. İlk olarak Panna Rules modundan bahsetmek istiyorum. Bir nevi Japon kale kuralları geçerli. Hatta futbol takımlarının antrenman görüntülerinden aşina olduğumuz minik kalelere gol atmaya çalışılan oynanış sistemi mevcut. Bu modda kaleci bulunmadığı için asıl amacınız bol gol atmaktan ziyade bol bol artistik hareket yapmanız isteniliyor. Böylece puanlar topluyorsunuz. Topladığınız puanlar maksimuma ulaştığında hareketinizi bir de gol ile tamamlarsanız elde ettiğiniz puanların tamamı hanenize yazılıyor. Oyunun en arcade modu da diyebileceğim Panna modu oldukça keyifli.

Panna Modun kurallarına benzer kurallar içeren bir diğer mod ise 5-A-Side modu. Bu bölümde yine küçük kaleler mevcut. Ancak fark olarak kalede kaleciler bulunuyor. Ayrıca tüm sert müdahalelerin mümkün olduğu bu modda beş kişilik takımınızla ve sadece üçer dakikalık devrelerde en fazla golü atmaya çalışıyorsunuz. Zaman çok kısıtlı olduğu için çok hızlı davranmalısınız. Bu nedenle sertlikten kaçınmayın. Yoksa karşı taraf gerçekten çok sert olabiliyor. Oyunun en hızlı modu da bu mod diyebilirim.
 

 
Fifa Street 2012’de yer alan modları incelemeye devam ediyoruz. Bir diğer farklılık getiren mod ise One Man Standing modu. Aslına bakarsanız benimde en çok beğendiğim mod. Bu mod Panna modunda olduğu gibi kalecisiz oynanıyor. Önce eşit sayıda oyuncuyla takımlar sahaya çıkıyor. Oyunda gol atan takımdan bir kişi eksiliyor. Bu her golde böyle devam ediyor. Böylelikle güç dengesi mağlup takım lehine şekilleniyor. En sonunda tüm oyuncuları oyun dışı kalan takım maçı kazanıyor. Eğer çok iyi bir oyuncuysanız tek başınıza tüm rakip takımı alt etmek zorunda kalıyorsunuz. Bunun çok zor olduğunu belirtmeliyim. Tüm yönleriyle One Man Standing modu en keyifli mod bana göre.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!