-->
UFC 3 Undisputed Oyun İnceleme

Kan, Ter, Tekme, Tokat… Dövüş oyunları arasında hatırı sayılır bir yeri olan UFC serisinin son oyunu olan UFC 3 Undisputed, daha önceki oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da kıyasıya bir dövüş sunuyor. Fight Night Champion, WWE gibi dövüş oyunlarına nazaran daha farklı bir dövüş sistemi sunan ve özellikle Amerika’da oldukça fazla fanatiği bulunan Ultimate Fighting […]

17.02.2012 | mrcappola

Kan, Ter, Tekme, Tokat…

Dövüş oyunları arasında hatırı sayılır bir yeri olan UFC serisinin son oyunu olan UFC 3 Undisputed, daha önceki oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da kıyasıya bir dövüş sunuyor. Fight Night Champion, WWE gibi dövüş oyunlarına nazaran daha farklı bir dövüş sistemi sunan ve özellikle Amerika’da oldukça fazla fanatiği bulunan Ultimate Fighting Championship organizasyonunun tüm detaylarını içinde barındıran UFC 3 Undisputed, şimdiye kadar çıkmış en iyi UFC oyunu olabilir mi? Gelin bunu beraber değerlendirelim…

THQ tarafından piyasaya sunulan UFC 3, açılışta bizden kontrol tercihi yapmamızı istiyor. Pro kontrol oyunun müptelalarının tercih etmesi gereken bir seçenek. Bu kontrol sisteminde çok hassas hareketler ile oyuncunuzu yönetebilir ve can alıcı hamleleri yapabilirsiniz. Daha çok sixaxis kontrollerinin gelişmiş uygulamalarına ve hassasiyetine izin veren Pro kontrol oyuna yeni başlayanlar için zor gelebilir. Onlar için Amateur Control tervcihi daha yerinde olacaktır. Kontroller öyle gözünüzü korkutmasın, zaten Training Mode imdadınıza yetişecektir. Burada oldukça sağlam antrenmanlar yapabilir, tuş kombinasyonlarına ve oyunun dövüş dinamiklerine alışabilirsiniz.
 

 
Heavyweights (Ağır Siklet, Junior Das Santos, Pat Barry, Gabriel Gonzaga)

Light Heavyweights (Hafif Ağır Siklet, Jon Jones, Tito Ortiz, Ryan Bader)

Middleweights (Orta Siklet, Anderson Silva, Yoshiro Akiyama, Mark Munoz)

Welterweights ( Yarı Orta Siklet, Georges St-Pierre, Jon Fitch, Dan Hardy)

Lightweights ( Hafif Siklet, Frankie Edgar, Clay Guida, Jim Miller)

Featherweights (Tüy Siklet, Jose Aldo, Mike Brown, Josh Clopton)

Bantamweihts ( Horoz Siklet, Dominick Cruz, Brad Pickett, Renan Barao)

Ayrıca UFC3 daha önceki oyunlarda olmayan bir sürpriz sunuyor bize ve Japonya UFC ligi olan Pride dövüşçüleri kadrosunu da sunuyor. Toplam 33 Pride dövüşçüsü oynanabilir durumda.

Dövüşçülerimizi tanıdıktan sonra gelelim dövüş sistemindeki yeniliklere. En başta en belirgin yenilik UFC ringlerinden ismini alan Octagon yani sekizgen ring özelliğinin oyunun içine mini-game olarak entegre edilmesi. Peki, nedir bu Octagon game özelliği. Rakibinizle yoğun bir dövüş anında ardı ardına sağlam hamleler yaptıktan sonra rakibinizi yere serdiğinizde, analog kontroller sayesinde üzerine çullanabiliyorsunuz. Bu esnada ekranın merkezinde sekizgen bir şekil ve içinde mavi ve kırmızı iki bar beliriyor. Bunlardan biri sizi, diğeri rakibinizi temsil ediyor. Amacınız bu barlar ile kovalamaca oynamak. Bu durumu gösteren ufak bir de gösterge mevcut. Player 1 mavi ise kırmızı barı kovalamak zorunda ve ne kadar uzun süre üzerinde kalabilirse rakibini o kadar hızlı tuş edebilmekte. Bu kovalamaca veya kaçma mini oyunu altta kalan tarafın kim olduğuna bağlı olarak değişmekte. Bu yeni ve ilgi çekici yenilik özellikle çoklu oyuncu modlarında oldukça eğlendirici bir hal alıyor. Ayrıca eğer altta kalan siz iseniz, analog kontrollerin yardımı ile tuş olmadan hemen sıyrılabiliyorsunuz. Son olarak yerde geçen bu müsabaka anında dövüşün oldukça kanlı bir hal aldığını belirtmek isterim. Rakibinizi yere indirip üzerine çullandığınızda çok güçlü darbeler indirip ortalığı kana bulayabilirsiniz.
 

 
UFC 3 Undisputed içeriğinde birçok başka yenilik de barındırıyor. Özellikle Pride liginin gelmesi ile oyunun kurallarında bazı değişiklikler yapılmış. Yeni tekme hareketleri, yeni blok sistemleri getirilmiş. Daha önceki oyunlardan farklı olarak otomatik blok kaldırılmış. Ayrıca oyunun sertlik düzeyi de arttırılmış. Tamam, genel olarak UFC’nin genel kuralları hala devam ediyor ama mesela rakibin kafasını ezme gibi oldukça sert birkaç harekete artık izin veriliyor. Ayrıca yeni nakavt animasyonları ve yeni stamina sistemi oyunun olumlu gelişmeleri arasında. Artık dövüşçünüz tamamen dinlenmedikçe neredeyse staminanız fullenmeyecek.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!