-->
Soul Calibur V Oyun İnceleme

Çünkü Soul Calibur V bu konu da fazlasıyla övgüyü hak ediyor. Hatta sitemizi takip edenler bir kaç gün önce oyunun fanlarından bir grubun Apple’in efsanevi kurucusu Steve Jobs karakterinin Soul Calibur V de tasarlandırıldığını görmüşlerdir. Gerçekten de karakter tasarım bölümünde hayal gücü oldukça geniş tutulmuş. Yeni oluşturacağınız karakterin cinsiyetine karar verdikten sonra detaylara girdiğinizde karakterinizin […]

15.02.2012 | ulasufuk

Çünkü Soul Calibur V bu konu da fazlasıyla övgüyü hak ediyor. Hatta sitemizi takip edenler bir kaç gün önce oyunun fanlarından bir grubun Apple’in efsanevi kurucusu Steve Jobs karakterinin Soul Calibur V de tasarlandırıldığını görmüşlerdir. Gerçekten de karakter tasarım bölümünde hayal gücü oldukça geniş tutulmuş. Yeni oluşturacağınız karakterin cinsiyetine karar verdikten sonra detaylara girdiğinizde karakterinizin giyeceği iç çamaşırının renk ve deseninden tutunda karakterinizin ses tonu ve vurgusuna kadar her şeyini kendi zevkinize göre tasarlayabiliyorsunuz. Karakter tasarım bölümü bizden büyük bir beğeni kazanıyor.
 

 
Oyunun hikaye modunu geçtikten sonra gelelim çoklu oyuncu moduna. Ana ekranda PSN bağlantı ekranına girdikten sonra sizleri Ranked Match, Player Match, Global Colosseo ve Rankings ekranı karşılıyor. Ranked Match modunda kriterlerini sizin belirlediğiniz kısa bir aramadan sonra en uygun çarpışma bulunuyor ve karakterinizi seçmeniz isteniliyor. Oyun da yer alan karakterlerin güç dengesi gayet iyi ayarlandığı için çoklu oyuncu modunda garip dengesizlikler yaşanmıyor. Çoklu oyuncu modu için söylenecek tek negatif konu pek fazla online kullanıcının bulunamaması olabilir.

Bir diğer oyun modu ise Legendary Souls adıyla alınan bir nevi efsane dövüşler modu. Burada oyunda yer alan bosslar ile dövüşüyoruz. Hikaye modunda bol bol dövüştüğümüz bosslar ile tekrara karşılaşmak isteyen ve kendine güvenen oyun severlerin uğrayacağı bir yer olabilir. Onun haricinde pek de ilgi çekici gelmedi benim açımdan.
 

 
Soul Calibur V bir önceki oyuna göre getirmiş olduğu yeniliklerin yanı sıra muhteşem grafik ve ses efektleri ile oldukça göze çarpıyor. Serinin fanatikleri açısından oyundaki karakter sayısının arttırılması başarılı bir gelişme olmuş. Ayrıca misafir olarak da olsa Ezio Auditore de Firenze gibi efsane bir oyun kahramanını dövüş arenalarında görmek heyecan verici bir gelişme olmuş. Hikaye modunun kısalığı ve çoklu oyuncu modunun kullanıcı azlığı haricinde Soul Calibur V serinin en başarılı yapımlarından biri olmuş diyebiliriz.


 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz