-->
Kingdoms of Amalur: Reckoning Oyun İnceleme

Oyunun ses ve müziklerine değinecek olursak Kingdoms Of Amalur: Reckoning bu konuda sınıfı geçiyor. Özellikle dövüş anlarında yükselen gerilim müziği ve karakterinizin yapmış olduğu komboların efektleri gayet başarılı. Yoğun dövüş anlarında grafik olarak zirveye çıkan oyun bunu başarılı ses ve müziklerle de süslemeyi başarıyor. Ayrıca RPG oyunu olması nedeniyle oyun boyunca karşılaştığınız farklı NPC’ler ile […]

29.02.2012 | ulasufuk

Oyunun ses ve müziklerine değinecek olursak Kingdoms Of Amalur: Reckoning bu konuda sınıfı geçiyor. Özellikle dövüş anlarında yükselen gerilim müziği ve karakterinizin yapmış olduğu komboların efektleri gayet başarılı. Yoğun dövüş anlarında grafik olarak zirveye çıkan oyun bunu başarılı ses ve müziklerle de süslemeyi başarıyor. Ayrıca RPG oyunu olması nedeniyle oyun boyunca karşılaştığınız farklı NPC’ler ile olan diyaloglarda başarılı seslendirmeler yapılmış denilebilir. Tabi senkronizasyon olarak ufak tefek hataların da bulunduğunu belirtmek isterim.

Gelelim Kingdoms Of Amalur: Reckoning’in oynanış sistemine. Bu bölümün kritiğini biraz uzun tutmak istiyorum. Bunun nedeni de oyunun oynanış olarak oldukça detaylı seçeneklere sahip olması. Kingdoms Of Amalur: Reckoning de neredeyse her oyunda görmeye alışık olduğumuz yetenek ağacı ve karakterimizin diğer özelliklerini geliştirme menüleri belki de gereğinden fazla detaylandırılmış diyebilirim. Özellikle oyun boyunca gerek öldürdüğünüz yaratıklardan elde edeceğiniz gerekse de etraftan toplayacağınız itemler ve kıyafetler o kadar fazla ki karakterinizin şekil ve donanımı ile uğraşmak ayrı bir görev haline dönüşüyor.
 

 
Ayrıca bunlardan bir çoğunun da gereksiz olması ayrı bir dert haline geliyor. Ancak direk kahramanımızın kombolarına etki edecek yeteneklerin neredeyse Castlevania kadar çok çeşitli olması oyunun oynanışına olumlu etki eden bir özellik. Ayrıca yetenek ağacında birçok ana başlığın altında onlarca alt yetenek bulunduğunu belirtebilirim. Tüm bu yetenekler az diyorsanız bir de oyunda elde ettiğiniz geliştirme kartlarını deneyin. Daha fazla derine inersem spoiler verebilirim bu yüzden burada duruyorum.
 

 
Kingdoms Of Amalur: Reckoning neredeyse tüm ön yargılarımı yıktı diyebilirim. Daha ilk dakikadan itibaren başlayan ve oyunun son anına kadar devam eden aksiyon, oyunun büyüsüne kapılmanızı sağlıyor. Ancak hikayenin biraz daha başarılı işlenmiş olmasını ve oynanış süresinin biraz daha uzun olmasını isterdim. Sonuçta ilginç bir hikayeye sahip. Kingdoms Of Amalur: Reckoning belki mükemmel bir yapım değil ancak bu türün hayranlarının kesinlikle denemesi gereken bir oyun. Son söz olarak ön yargı ve burun bükerek sana yaklaştığım için özür dilerim Kingdoms Of Amalur: Reckoning…

 

 
 
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!