-->
Rockstar Araştırması: Max Payne 3’teki Silahlı Çete Üyeleri ve Özel Polis Komandoları

Max Payne bir NYPD dedektifi olarak şahit olduğu yolsuzluklardan, ihanetlerden, tehlikelerden ve kendi varlığından duyduğu acıdan kaçarak güneye gitmişti – hem de oldukça güneye, Max Payne 3’te zengin bir ailenin özel koruması olarak çalışmaya başladığı Brezilya’nın São Paulo şehrine. Tahmin edilebileceği üzere São Paulo’daki zenginler ve çaresizlik batağındaki fakirler arasındaki dev uçurumun ortasında bu yeni […]

12.01.2012 | ulasufuk

Max Payne bir NYPD dedektifi olarak şahit olduğu yolsuzluklardan, ihanetlerden, tehlikelerden ve kendi varlığından duyduğu acıdan kaçarak güneye gitmişti – hem de oldukça güneye, Max Payne 3’te zengin bir ailenin özel koruması olarak çalışmaya başladığı Brezilya’nın São Paulo şehrine. Tahmin edilebileceği üzere São Paulo’daki zenginler ve çaresizlik batağındaki fakirler arasındaki dev uçurumun ortasında bu yeni iş de umduğu kadar rahat olmayacaktı…

Son derece gelişmiş ve heyecanlı bir oyun deneyimi yaratmak üzere Max Payne 3 üzerinde harcanan yoğun teknik geliştirmelere ve özenli tasarımlara ek olarak, geliştirme ekiplerimiz ve Rockstar Araştırma departmanı São Paulo’daki yaşamın, kent sunumunun ve oyuna katkıda bulunacak diğer unsurların mümkün olduğunca gerçekçi olması için inanılmaz bir çaba gösterdiler.

 

(Solda: São Paulo’un ‘elit’ özel kuvvet birimi GATE [Grupo de Acões Táticas Especiais] görev başında. [Fotoğraf: Wikimedia Commons]; Sağda: Max Payne 3’teki kurgusal UFE [Unidade de Forças Especiais] özel kuvvet komandolarından biri)

Max Payne 3’ün São Paulo’sunda suçlulara, çetelere ve fidyecilere karşı savaşan grubun ismi Unidade de Forças Especiais (UFE); bu kurgusal özel kuvvet polis birimi Favela Rising ve Bus 174 gibi belgesellerde, ve Carandiru, Elite Squad (Tropa de Elite) ve büyük başarıya ulaşan devam filmi Elite Squad: The Enemy Within (Tropa de Elite 2)’de gösterilen örneklere çok benziyor. Gerçek hayattaki Brezilya ekipleri arasında ise São Paulo’daki GATE (Grupo de Ações Táticas Especiais, veya Özel Harekat ve Taktik Birimi), GARRA (Grupo Armado de Repressão a Roubos e Assaltos, veya Soygun ve Saldırı Bastırma) ve GOE (Grupamento de Operações Especiais, veya Özel Operasyon Grubu) ekipleri ve Rio de Janerio’nun korkulan BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais) ekibi bulunuyor. İsmini saydığımız bu Brezilya polis kuvvetlerinin üniformaları, ekipmanları ve kullandıkları ithal ve Brezilya üretimi silah modelleri hakkında bilgi toplamak için geniş çaplı araştırmalar yapıldı.

São Paulo’da şehrin elit polis ekiplerinin karşısında ise varoşlara hakim olan, silahlı ve son derece organize çeteler bulunuyor. Brezilya’da sivillerin silah sahibi olması konusunda çok sıkı kanunlar bulunsa da çeteler, diğer on Güney Amerika ülkesinde olduğu gibi, denetim altına alınamayan silah kaçakçılığından paylarına düşeni almaktalar. Paranın satın alabileceği en güçlü saldırı tüfeklerine erişebilen bu varoş çeteleri, rakip uyuşturucu kartellerine, özel polis kuvvetlerine ve kendilerini kışkırtacak kadar cesur veya aptal olanlara karşı savaş başlatmak için korkutucu bir ateş gücüne sahipler.

 

(Solda: Rockstar geliştiricileri bölüm tasarımı için ilham almak üzere São Paulo varoşlarını gezerken; Sağda: Max Payne oyun dünyasında benzer merdivenlerden inerken)

Rockstar oyun geliştirici ve tasarımcıları São Paulo’da geçen oyun bölümlerini aslına sadık biçimde yaratmak üzere bilgi toplamak için bölgeyi bir çok kez ziyaret ettiler ve Avenida Morumbi, Avenida Paulista ve Jardins bölgesi gibi görkemli ve canlı yerlerden, Favela Japiaçu (Favela do Nove) ve kötü şöhretli Edificio São Vito (diğer ismiyle Treme Treme veya Vertical Favela) gibi suç oranının son derece yüksek olduğu yerlerde çekim yaptılar. Bölgelerin ruhunu ve dokusunu yansıtmak üzere binlerce resim çekildi, referans olarak kullanılmak üzere yerel moda ve giysiler tarandı, hayatın her kesiminden bir çok Paulistano ile – bossa nova şarkıcılarından jujitsu şampiyonlarına, varoş çeteleri üyelerine kadar – görüşmeler yapılarak oyunun geçtiği canlı ve tehlikeli dünya için gerçekçi bir arkaplan yapısı oluşturuldu.

Önümüzdeki hafta ve aylarda sunumlara devam edeceğimiz Max Payne 3 araştırma dizilerinde São Paulo sakinleriyle yapılan görüşmeleri, kendinizi sıcak çatışmaların içinde bulacağınız benzersiz bölümlerin esinlenildiği yerleri ve çok daha fazlasını görebileceksiniz.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!