-->
Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız AVCI Röportajı

Hayatımız Oyun ekibi olarak Game X 2011 fuarında Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız AVCI ile motor sporları ve ralli oyunları üzerine hoş bir söyleşi yaptık. Öncelikle sizlere kısaca Yağız AVCI’yı tanıtalım. Yağız AVCI: 02.01.1984 İstanbul doğumlu, Makine Mühendisi, 2009-2010-2011 Türkiye Ralli Şampiyonu, 2007 Yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarış kazanan en genç pilot. Öncelikle Motor sporları tutkunları […]

05.12.2011 | ulasufuk

Hayatımız Oyun ekibi olarak Game X 2011 fuarında Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız AVCI ile motor sporları ve ralli oyunları üzerine hoş bir söyleşi yaptık.

Öncelikle sizlere kısaca Yağız AVCI’yı tanıtalım.

Yağız AVCI: 02.01.1984 İstanbul doğumlu, Makine Mühendisi, 2009-2010-2011 Türkiye Ralli Şampiyonu, 2007 Yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarış kazanan en genç pilot.

Öncelikle Motor sporları tutkunları Yağız AVCI ismini çok yakından tanıyor. Peki siz oyun dünyası ile ilgili neler düşünüyorsunuz, genel olarak oyunlarla aranız nasıl?

Yağız AVCI: Yaptığım spor dolayısıyla özellikle otomobil yarış oyunları ile yakından ilgileniyorum. Tabi artık buna oyun demekte yanlış, özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte sektör çok fazla gerçeğe yaklaştı. Bu fuara katılma sebebim, oyun dünyasını gerçeğe yakınlaştıran yeni bir oluşum olan Sitron firmasının geliştirdiği Simtek isimli yarış simülatörünün tanıtımı için buradaydım. Simülatörün gelişiminde benimde bazı katkılarım oldu. Bundan sonra da katkılarım devam edecek. Bu Türkiye’de ilk defa üretilen bir yarış simülatörü ve şu an ilk defa tanıtılıyor. Daha önce hep yurtdışından ithal edilirdi. Bende simülatörün gerçeğe daha yakın olması için çalışıyorum. Oyun dünyası teknolojinin gelişimine bağlı olarak hızla gelişiyor. Hem eğlence unsuru olarak hem de eğitici unsur olarak milyonlarca insanın ilgisini çekiyor.
 

 
 Ralli oyunları biz oyun severler olarak en zorlandığımız oyunlar olmuştur. Siz bir ralli pilotu olarak ralli oyunlarının zorluğunu hissediyor musunuz?

Yağız AVCI: Öncelikle bir ralli oyunu ne kadar gerçeğe yakın olursa o kadar zorlaşır. Sonuçta herkes rahatlıkla oynayabilseydi herkes ralli pilotu olabilirdi. Ancak bazı firmalar oynanışı kolaylaştırarak biraz daha eğlenceye yönelik yapıyor, o tarz oyunlar kullanabilirlik ve eğlence faktörü bakımından daha sürükleyici olabilir, fakat bizler fizikleri daha gerçekçi olan simülasyonları daha çok tercih ediyoruz. Kullanımının zor olduğu doğru, zaten öğretici tarafı da burada ortaya çıkıyor. Oyuna ne kadar adapte olursanız, geri dönüşlere ne kadar iyi cevap verirseniz o kadar öğrenmiş ve ilerlemiş oluyorsunuz. Bu da simülasyonun eğitici yanı oluyor.

Bizlere biraz kendiniz ve gelecek ile ilgili planlarınızdan bahseder misiniz? Türkiye Ralli Şampiyonusunuz, Dünya Ralli Şampiyonası hakkında neler düşünürsünüz?

Yağız AVCI: Son üç sezondur Türkiye’de şampiyon olduk ve önümüzdeki sezon Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında yarışmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi bunun için büyük sponsor destekleri gerekiyor. Eğer başarabilirsek Türkiye’ye ek olarak yurtdışında da bazı yarışmalarda yer almak istiyoruz. Hedefim uzun vadede Avrupa’da başarılı olabilmek. Yaş olarak en verimli olabileceğim dönemlerdeyim.

Motor sporları severlere hız ve sürüş konusunda ne önerilerde bulunmak istersiniz?

Yağız AVCI : Motor sporlarına merakı olanların, bunun eğitimini almaları çok önemli. Öylelikle sürüş ve motor sporlarının geneli ile ilgili pek çok püf noktalarını öğrenebilirler. Böylelikle sokaklarda hız yapmaktansa profösyonel ortamlarda hız tutkularını tatmin ederek bir disiplin içine girerler. Onlara tavsiyem işin spor yönüne yönelmeleri ve oyun dünyasında bu duygularını yaşamaları olacaktır.
 

 
Hayatımız Oyun ekibi olarak çok teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yağız AVCI : Ben teşekkür ederim…

 

Röportaj : Ömer İpek



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!