-->
Happy Feet 2 Oyun İnceleme

Müzik, Dans ve Penguenler… Animasyon severlerin yakından tanıdığı penguenlerimiz yine iş başında. İlk Happy Feet filmi 2006 yılında sinemaya sunulduğunda hemen oyun dünyası ile de buluşan sevimli penguenlerimizin ikinci filminin ardından yine eş zamanlı olarak sunulan neşeli platform oyunu ile karşınızdayız. Happy Feet 2 genel olarak müzik, dans ve eğlence bileşiminde hazırlanmış bir yapım diyebiliriz. […]

19.12.2011 | ulasufuk

Müzik, Dans ve Penguenler…

Animasyon severlerin yakından tanıdığı penguenlerimiz yine iş başında. İlk Happy Feet filmi 2006 yılında sinemaya sunulduğunda hemen oyun dünyası ile de buluşan sevimli penguenlerimizin ikinci filminin ardından yine eş zamanlı olarak sunulan neşeli platform oyunu ile karşınızdayız.

Happy Feet 2 genel olarak müzik, dans ve eğlence bileşiminde hazırlanmış bir yapım diyebiliriz. Oyunda Mumble adında yetişkin penguenin dans ederken kaybolan ve biz ona yaklaştıkça dans ederek bizden uzaklaşan oğlu Erik’in izini sürüyoruz. Bu keyifli yolculuğumuzda Ramon isimli dostumuzda bizlere eşlik ediyor.

Öncelikle oyunu Playstation ortamında incelediğimi belirtmek istiyorum. Açıkçası oyunun grafikleri ilk göze çarpan detay oldu. Buzulların güzel renkleri ve penguenlerin sevimli görüntüleri genç oyun severleri oldukça keyiflendirecek nitelikte. Ayrıca aynı ekranda iki kişilik oynanış özelliği ile eğlence iki katına çıkıyor.
 

 

Oyunun amacı yukarıda da belirttiğim gibi yavru penguen Erik’i bulmak. Bunun için en önemli yeteneğimiz dansımız. Oyunda L1 tuşuna basarak hem Mumble hem de Ramon’u kontrol edebiliyoruz. Bu dayanışma oyunun ileriki bölümlerinde işe yarıyor. Oynanış genel olarak kare tuşu üzerine kurulmuş. Yol boyunca birçok farklı penguenle karşılaşıyoruz. Bunların yanlarında geldiğimizde kare simgesi beliriyor ve uyumu tutturarak kare tuşuna bastığımız vakit ekibimize penguenimizi dahil ediyoruz. Ve kalabalık bir grup halinde ilerliyoruz. Her bölümü geçebilmek için belli sayıda penguen ile varış noktamıza varmamız gerekiyor. Bu penguenlerin sayısı her bölümde farklı oluyor ve bölüm başlarken hem gideceğiniz güzergah hem de kaç penguene ihtiyacınız olduğu gösteriliyor.

Mumble ve Ramon ile ilerlerken çok farklı engeller ile karşılaşıyorsunuz. Örneğin dikenli buzullar yolunuzu kesiyor. Bu durumda üçgen tuşuna basarak ayaklarınız ile yere vuruyor ve belli sayıdan sonra bu buz kütlelerini parçalıyorsunuz. Tabi bunların içinden gizli notalar çıkıyor. Ayrıca ilerleyen bölümlerde büyük kuşların olduğu kısımlarda ufak bir Challange bölümü açılıyor. Burada ana amaç tam zamanında tuş kombinasyonlarına basmak. Bunu başarırsanız ekstra hak kazanıyorsunuz. Gerçi oyun o kadar kolay ki neredeyse hiç hak kaybetmeden tüm oyunu bitirebiliyorsunuz. Bölüm sonlarında yeterli sayıda penguen topladığınızda varış noktasına geliyorsunuz. Burada R2 tuşuna basarak bölümü tamamlıyorsunuz.
 

 
Oyunun ana öğesi dans etmek ve müzik. Oyun boyunca ilerlerken yol güzergahınız boyunca notalar topluyorsunuz. Bu notalar sayesinde kazandığınız puanlar ile bölüm sonunda kilitli bulunan şarkıları açabiliyorsunuz. Oyunda açabileceğiniz 19 şarkı bulunuyor. Bu şarkılar oyunun temposunu gayet iyi yansıtıyor.

Göze hoş gelen, keyifli ve eğlenceli bir platform oyunu olan Happy Feet 2, genel olarak çocuk ve genç yaştaki oyun severlere hitap ediyor. Özellikle iki kişilik oynanış oldukça keyifli. Grafiksel olarakta 3D desteği sunan oyun animasyon öğelerini sonuna kadar hissettiriyor. Şu soğuk kış günlerinde kutuplara gidip sevimli penguen dostlarımızla dans ederek içimizi ısıtmak kulağa hoş geliyor.
 

   



Popüler Haberler


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.