-->
Disney Universe Oyun İnceleme

Sevimli Kahramanların Neşeli Dünyası Son günlerde yetişkinler için o kadar muhteşem başyapıtlar çıktı ki eminim çoğu oyun sever şu an Battlefield 3, Call Of Duty: Modern Warfare 3, Uncharted 3, Skyrim ve dahasını oynuyordur. Peki ya daha küçük yaşlardaki oyun severler neler oynayacak. Allahtan oyun yapımcıları bu konuyu göz ardı etmiyor. Son dönemde başarılı, eğitici […]

21.12.2011 | ulasufuk

Sevimli Kahramanların Neşeli Dünyası

Son günlerde yetişkinler için o kadar muhteşem başyapıtlar çıktı ki eminim çoğu oyun sever şu an Battlefield 3, Call Of Duty: Modern Warfare 3, Uncharted 3, Skyrim ve dahasını oynuyordur. Peki ya daha küçük yaşlardaki oyun severler neler oynayacak. Allahtan oyun yapımcıları bu konuyu göz ardı etmiyor. Son dönemde başarılı, eğitici ve eğlendirici çocuk oyunları raflara sunuldu. İşte bu incelemede oldukça keyifli ve sevimli Disney Evrenini inceleyeceğiz.

Disney Universe adından da tahmin edeceğiniz üzere muhteşem güzellikteki Disney dünyasında geçiyor. Şirin kahramanlar, canlı grafikler, eğlendirici oynanış ve dahasıyla Disney dünyası daha ilk açılışta bizleri nasıl keyifli bir evrenin beklediğini gösteriyor. Oyunda çoğunu yakından tanıdığımız 6 evren ile tanışıyoruz. Bunlar arasında Aslan Kral, Wall E, Aladdin, Tron, Karayip Korsanları, Monster Inc, Alice in Wonderland bulunuyor. Her evren de kendi içinde 3 bölüme ayrılıyor. Her bölümün sonunda Boss tabir edilen  düşman ile karşılıyoruz ve fazla zorlanmadan, etraftaki objelerin de yardımı ile bölümü tamamlıyoruz.
 

 

Oyunun genel mantığı vur kır patakla ve ilerle üzerine. Oyun boyunca etrafta yer alan neredeyse tüm objeleri parçalayabiliyoruz. Ve içlerinden çıkan altın Mickey ikonlarını biriktiriyoruz. 2000 adet biriktirdiğimizde yeni bir evren açabiliyoruz. Zaten oyun boyunca o kadar çok düşman saldırısına uğruyoruz ki neredeyse bir bölümde bine yakın toplamış oluyoruz. Her evrende 3 bölüm olduğu düşünüldüğünde Evrenlerin kilidini açmak çok kolay oluyor. Oyundaki düşman modellemeleri kısıtlı, ancak bunlar o kadar sevimliler ki pataklamaya kıyamıyoruz adeta. Ama bir şekilde halletmek zorundayız. Bunun içinde elimizde bulunan önce tokmakla başlayan sonra puan biriktirdikçe upgrade olan ve farklı boyutlara ulaşan silahımızı kullanıyoruz. Ayrıca oyun boyunca etrafta bulunan değişik silahları da kullanabiliyoruz. Tabi bunların etkileri kısa süreli oluyor.

Belki de oyunun en önemli özelliği karakter tasarımı. Bir nevi Little Big Planet dünyasının Disney alemine uyarlanması diyebileceğimiz tarzda bir karakter yaratma ekranı söz konusu. Bölümleri geçtikçe elde edeceğimiz puanlar sayesinde yeni kostümler açabiliyoruz. Dediğim gibi genel olarak mekan tasarımları ve karakter modellemeleri bize Little Big Planet’i hatırlattı. Ancak oynanış olarak daha basite indirgenmiş bir oynanış sistemi söz konusu.

Oyun boyunca her bölümün içinde pek çok Challange oyunu bulunuyor. Bu mini oyunlar oldukça keyifli düşünülmüş. Ama genel olarak tüm oyun boyunca hissettiğiniz aşırı kolay oynanış burada da kendini hissettiriyor. Tüm oyun boyunca herhangi bir kapışmada öldüğünüz takdirde hemen bulunduğunuz yerden tekrar diriliyorsunuz. Bölüm sonlarında ise bölüm boyunca kaç kez öldüğünüz gösteriliyor.
 

 
Oyunun ses ve müzikleri gayet hoş olmuş. Zaten çoğumuzun Disney yapımlarından aşina olduğumuz müzikler kullanılmış. Bu durum oyunun genel havasına gayet uymuş. Grafikler olarak ta renkli Disney alemini gayet iyi yansıtan canlı renklerle belli yaştaki oyun severlerin ilgisi yüksek tutulmaya çalışılmış.Tabi grafik olarak çok daha iyisi olabilirmiş. Ancak bu tarz platform oyunlarında ağırlığın oynanış olduğunu düşünürsek kim bakar grafiklere…

Disney Universe’in keyifli dünyası bizleri kendine çekmeyi başardı. Özellikle 4 kişiye kadar co-op desteği ve 3D desteği sunan oyun tam bir parti oyunu olmuş. Disney dünyasının film setlerinin içinde bir oyana bir buyana koşuşturmak özellikle co-op oynanışta oldukça keyifli olmalı. Disney kahramanlarının hayranı olan oyun severlere tavsiye edilecek başarılı bir yapım diyerek sözlerimi sonlandırayım…
 

   



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!