-->
Call Of Duty(R): Modern Warfare 3(TM) Yalnızca 16 Günde 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı

Avatar’ın 17 Günde Elde Ettiği 1 Milyar Dolar Rekorunu Kıran İlk İsim Activision Blizzard, Inc.’in (Nasdaq: ATVI) sahibi olduğu Activision Publishing, Inc. bugün Carttrack verilerine ve perakende satış bilgilerine dayanarak, Call of Duty®: Modern Warfare® 3’ün satışa çıktığı 8 Kasım 2011’den bugüne 1 milyar dolar hasılat değerine ulaştığını duyurdu. Dikkatleri interaktif eğlencelerin dünya çapındaki yükseliş […]

12.12.2011 | mrcappola

Avatar’ın 17 Günde Elde Ettiği 1 Milyar Dolar Rekorunu Kıran İlk İsim

Activision Blizzard, Inc.’in (Nasdaq: ATVI) sahibi olduğu Activision Publishing, Inc. bugün Carttrack verilerine ve perakende satış bilgilerine dayanarak, Call of Duty®: Modern Warfare® 3’ün satışa çıktığı 8 Kasım 2011’den bugüne 1 milyar dolar hasılat değerine ulaştığını duyurdu. Dikkatleri interaktif eğlencelerin dünya çapındaki yükseliş trendine çeken oyun bu mihenk noktasına yalnızca 16 günde ulaşarak, aynı hasılata 17 günde ulaşan 2009 tarihli “Avatar” filminin rekorunu gölgede bırakmış oldu.

2011 yılında sinema hasılatları 2010 yılındaki 9.8 milyar dolara kıyasla 9.4 milyar dolar olarak gerçekleşerek %4 gerileme gösterirken, oyun satışları yavaşlama göstermeden artmaya devam ediyor. (1) Call of Duty camiası 30 milyonun üzerinde oyuncusuyla New York, Londra, Tokyo, Paris ve Madrid gibi şehirlerin toplam nüfusunu geride bırakmış durumda.

Call of Duty sevenlerin sayısı dünyanın dört bir yanında artmaya devam ettiğini belirten Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, “Bir eğlence serisi olan Call of Duty® popüler kültür üzerinde silinmez bir iz bıraktı. Serinin devam eden bu başarısı, kitlelerin pasif deneyimlerle karşılaştırıldığında interaktif deneyimlere verdikleri önemin arttığının bir göstergesi” diye konuştu.

Call of Duty artık her yıl ve her yeni ürünle dünya çapında onlarca milyon kişinin ilgisini çeken “Star Wars”, “Harry Potter”, “Lord of the Rings” ve Ulusal Futbol Ligi (NFL) gibi nadir serilerin arasında yer alıyor.

Call of Duty Elite servisimiz 8 Kasım 2011’den beri altı milyondan fazla kayıtlı oyuncu ve bugüne kadar satılan bir milyondan fazla premium abonelik ile dünyanın en hızlı büyüyen online servislerinden biri haline geldi. Karşılaştırma yapmak gerekirse Netflix, Hulu Plus, Sirius XM ve Xbox® LIVE® gibi premium abonelik sistemleri çıkış tarihlerinden bir yıl sonra bile bir milyon aboneye ulaşamamıştı.

Call of Duty kendi serisinde çığır açan ve ender bulunan isimlerden biri haline geldiğini dile getiren Activision Publishing CEO’su Eric Hirshberg, “ Oyun, incelemelerden de görüldüğü üzere sadık oyuncular tarafından son derece seviliyor. Ama her yıl yeni oyuncular da Call of Duty ile tanışıyorlar. Ve seri yeni rekorlar kırmaya devam ederken oyuncularımız daha da fazlasını istiyorlar, bunu da Call of Duty Elite servisinin kırdığı rekordan görebiliyoruz. Herkesin birbirine bağlanmasına, rekabet etmesine ve oyunlarını geliştirmesine Call of Duty tarzında yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz