-->
Assassin’s Creed: Revelations Pc Oyun İnceleme

Senaryo olarak gayet yalın ve anlaşılır bir senaryoya sahip olan oyun, oynanabilirlik açısından tam bir serbesti sunuyor. Oyun genel olarak bir önceki oyunun dinamikleri ile aynı, ancak grafiksel olarak gözle görülür bir ilerleme söz konusu. Özellikle oyun içi animasyonlar ve yüz modellemeleri gayet başarılı olmuş. Mekanların muhteşem dokuları, ve bir oyunun en önemli özelliklerinden biri […]

05.12.2011 | ulasufuk

Senaryo olarak gayet yalın ve anlaşılır bir senaryoya sahip olan oyun, oynanabilirlik açısından tam bir serbesti sunuyor. Oyun genel olarak bir önceki oyunun dinamikleri ile aynı, ancak grafiksel olarak gözle görülür bir ilerleme söz konusu. Özellikle oyun içi animasyonlar ve yüz modellemeleri gayet başarılı olmuş. Mekanların muhteşem dokuları, ve bir oyunun en önemli özelliklerinden biri olan içine çekiyormuş hissini verebilme bakımından ACR, serinin en başarılı oyunu olmuş. Tabi bunda başta da belirttiğim gibi İstanbul faktörü çok ön planda. Açıkçası Galata Kulesinin tepesinden Ayasofya’ya doğru bakmak, Boğaz’da süzülen gemileri seyretmek ve tüm bu güzel manzaraya dalıp giderken Galata’nın tepesinden atlayıp, havada süzülerek aşağıda duran saman arabasının içine saklanmak başka hangi oyunda nasip olabilir ki:) Bu arada oyun sadece İstanbul’da geçmiyor, kısa süreli de olsa Kapadokya’ya da uğruyoruz. Kapadokya bölümleri oyunun en zor bölümleri arasında ama burada çok kalmıyoruz bunu da belirteyim…
 

 

Oyunun başta İstanbul olmak üzeri o kadar çok önemli karakteri var ki. Adeta yoğun bir ileri düzey Tarih dersinden çıkmış gibi hissediyorsunuz. Oyundaki en önemli karakterlerden biri bizleri şehre girer girmez karşılayan Yusuf Tazim. Kendisi Assassin’lerin bölge müdürü. Yusuf Tazim oyunun en önemli ve güzel yeniliklerinden biri olan Hookblade’in de telif sahibi. Peki nedir bu Hookblade? Ne olacak isminden de anlaşılacağı üzere demirden bir kanca… Yapımcılar düşünmüşler ve Ezio daha ne yapabilir demişler (çok aş şey yapabiliyor ya:) ve oyuna ayrı bir dinamiklik katan bu Demir Kancayı eklemişler. Oyunun başında” Hoş geldin Kardeşim” diye bizi karşılayan Yusuf Tazim’den edindiğimiz bu kanca ile artık şehrin duvarlarına çok daha hızlı tırmanabiliyor, Uncharted’da Nathan’ın tabanca ile yapabildiği iki yüksek mekan arasında gerili ipten kayma hareketini yapabiliyoruz. Üstelik bu güzel ekipman kendiliğinden devreye giriyor.

ACR önceki oyunlara göre bir başka yenilikle daha bombayı patlatıyor. Mecazi anlamda değil gerçekten bombayı patlatıyor. Serinin diğer oyunlarında olmayan bomba yapma özelliği belki de İstanbul sürprizinden sonra en önemli yenilik olmuş. Tabi bu bir anda bizlere verilen bir özellik değil. Daha öncede belirttiğim gibi her yanı tarih kokan Assassin’s Creed: Revelations, bu yeniliği sunma görevini de tarihte önemli bir yere sahip olan, Dünyanın en önemli haritacılarından olan Türk bilim adamı Piri Reis’e vermiş. Yine tarihi bir kişilik olan Piri Reis tarafından bizlere tarifleri verilen bombalar tam bir tezgah altı üretim gibi. İçerik olarak onlarca farklı bomba yapabiliyorsunuz. Tıpkı eski Resident Evil oyunlarında altığım o item kombinasyon hazzını ACR’de de hissetmek etkileyici olmuş.
 

 
Assassin’s Creed: Revelations’ın getirdiği diğer bir yenilikte Kule Defansı (Tower Defence)mini oyunu. Çoğu oyundan da aşina olduğumuz bölgeni savunmak ile alakalı olan bu oyunda elimizde olan kuleleri Tapınak Şövalyelerine karşı savunmamız gerekiyor. Bu arada bu kuleler neye yarıyor derseniz. Ele geçirdiğimiz bölgeler sayesinde bazı dükkanları açabiliyoruz. Bu sayede ciddi bir gelir elde ediyoruz. Zamanla düşmanlarımız bu bölgelere suikastçilerini gönderiyor. Bize düşende adamlarımıza emir ve direktifler vererek bölgemize karşı olan saldırıları savuşturmak oluyor. Tabi bunu yaparken barikat kurmak gibi değişik yöntemler deneyebiliyoruz. Bu yenilik çok mu önemli derseniz bence hayır. Ama oyuna farklı bir hava katmış diyebiliriz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!