-->
The Sims 3: Pets Oyun İnceleme

Sevimli Dostlarımıza Merhaba Oyun dünyasının en eğlenceli ve yaratıcı serilerinden biri olan Sims dünyasının 3. oyununun en son eklenti paketi evcil dostlarımız üzerine. Daha önceki Sims 2 oyunundaki pek başarılı olmayan Pets eklenti paketinden sonra bakalım EA bu sefer beklentileri karşılayabilmiş mi? Öncelikle oyunun karakter tasarım ekranı ile söze başlayalım. Bu bölüm daha önceki bölümlere […]

30.11.2011 | ulasufuk

Sevimli Dostlarımıza Merhaba

Oyun dünyasının en eğlenceli ve yaratıcı serilerinden biri olan Sims dünyasının 3. oyununun en son eklenti paketi evcil dostlarımız üzerine. Daha önceki Sims 2 oyunundaki pek başarılı olmayan Pets eklenti paketinden sonra bakalım EA bu sefer beklentileri karşılayabilmiş mi?

Öncelikle oyunun karakter tasarım ekranı ile söze başlayalım. Bu bölüm daha önceki bölümlere nazaran çok daha detaylı hazırlanmış. Kedi, Köpek ve At olarak seçebildiğimiz evcil hayvanlarımızın ses tonundan karakterine, göz renginden sırt desenlerine kadar oldukça detaylı şekilde özelleştirebiliyoruz. Oyunda her hayvan türünde çok farklı alt türler bulunmakta. Kedi türlerinin içinde yer alan Türk Angora türü hemen göze çarpıyor. Bu bölümde hem kendi bay veya bayan karakterimizi de oluşturabiliyoruz her zamanki gibi. Yalnız şunu belirteyim evcil hayvanlarımızın karakterize edildiği bölüm neredeyse Sims bölümünden daha detaylı olmuş.
 

 
Oyunun en önemli özelliği tahmin edebileceğiniz gibi evcil hayvanlarımızı kontrol edebiliyor oluşumuz. Tıpkı Simslerimiz gibi hayvanlarımıza eğitim verip karakterlerini şekillendirebiliyoruz. Özellikle atları eğitip onları yarışlara sokabiliyoruz. Ayrıca vereceğimiz eğitim ve özellikler onların karakterlerinin şekillenmesine yardımcı oluyor. Kedimizin cana yakın mı yoksa yaramaz mı olacağını biz belirliyoruz. Köpeklerimizin eğitimi aynen gerçek hayattaki gibi oldukça eğlenceli. Ayrıca kedi ve köpekler öğrettiğimiz avlanma yetenekleri sayesinde iyi birer avcı haline gelebiliyorlar. Zamanla öğrettiğimiz yetenekler sayesinde kendilerine özgü karakterleri oluşan hayvanlarımızı diğer hayvanlarla etkileşime sokmak, oyunda yapabileceklerimizin belki de en zevklisi. Sokakta gezen bir kedi ile karşılaşan kedimize onunla arkadaşlık kurdurabiliyoruz. Hatta dostlarımız işi ileri götürüp kendi ailelerini kurabiliyorlar.
 

 

Oyunda sadece kendi kontrollerimizde olan dostlarımız haricinde etkileşim halinde olduğumuz sincap, geyik, kuşlar ve yabani hayvanlarda bulunmakta. Tabi bu hayvanların bazıları ile sadece yanlarında durup sevmek gibi bazılarında ise beslemek gibi etkileşimler mevcut. Avcılık teknikleri ile yakaladığımız kuşları farklı türlerle kombine ederek yeni türler de üretebiliyoruz. Ancak oyundaki kontrol edebildiğimiz hayvanlar o kadar yetenekli ki diğer hayvanları keşfetmeye zaman bile olmuyor.

The Sims 3 Pets grafiksel olarak ana oyunun aynı grafiklere sahip. Ancak yakın planlarda ufak sıkıntılar hala mevcut. En önemli başrol oyuncularımız olan evcil hayvanlarımız ise genel olarak başarılı modellenmiş. Tabi onlar da oynarken bazen oldukça garip hareketler yapabiliyor. Gerçi normalde de bu şekilde değil mi?
 

 
Son söz olarak daha önceki sims oyunundaki evcil hayvan paketinden sonra oldukça merakla beklenen Sims 3 Pet bu sefer beklentileri karşılayacak kadar güzel olmuş. Öncelikle oyundaki detay ve yapılabileceklerin fazlalığı oynanış açısından gayet tatminkar. Ses ve grafik olarak başarılı bulduğum oyunun Sims hayranlarını memnun edeceği aşikar. Bakalım sevimli dostlarımız beklediği ilgiyi biz sahiplerinden görecekler mi…
 

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!