-->
Spiderman: Edge Of Time Oyun İnceleme

Ağlarından Doğan Kahraman… Örümcek adam süper kahramanlar arasında kendine özgü bir yere sahiptir. Kendine özgü esprili kişiliği ile çoğu kişinin nefret ettiği örümcek olgusunu bizlere sevdirmiştir. Hepimizin bildiği gibi ilk olarak Stan LEE tarafından 1962 yılında yaratılan örümcek adamımız aradan geçen yıllarda o kadar değişti ki bu değişimden oyun dünyası da nasibini aldı. Neredeyse her […]

27.11.2011 | mrcappola

Ağlarından Doğan Kahraman…

Örümcek adam süper kahramanlar arasında kendine özgü bir yere sahiptir. Kendine özgü esprili kişiliği ile çoğu kişinin nefret ettiği örümcek olgusunu bizlere sevdirmiştir. Hepimizin bildiği gibi ilk olarak Stan LEE tarafından 1962 yılında yaratılan örümcek adamımız aradan geçen yıllarda o kadar değişti ki bu değişimden oyun dünyası da nasibini aldı. Neredeyse her yıl yeni bir örümcek adam oyunu piyasaya sürülür oldu. Bu süper kahramanımızın popüleritesinin bir göstergesiydi. Biz de sizlerle örümcek adam oyunları serisinin en son oyunu olan Spiderman: Edge of Time’ı incelemeye çalışacağız.

Activision tarafından Beenox stüdyolarına yaptırılan oyunda Amazing Spiderman ve Spiderman 2099 eş zamanlı olarak başrolü paylaşıyor. Oyun bu iki süper kahramanımızın zaman mekan kurgusu içinde gelecek ve günümüz arasındaki maceralarına konu oluyor. Oyunun ilk açılış sahnesinde Amazing Spiderman Anti-Venom ile öldüresiye bir kavgaya tutuşuyor. Bizde bu kavganın ortasında kontrolü ele alıyoruz ve tüm gücümüzle saldırıya geçiyoruz. Anti-Venomu öldürmek için insanüstü bir gayret göstersek bile kahramanımız kaderine teslim oluyor ve ruhunu Venomun ellerinde teslim ediyor. Ve hikayemiz daha başlamadan hüzünlü bir şekilde sona eriyor mu derken zamanın derinliklerinden Spidermanın sesine benzer bir ses duyuyoruz ve Spiderman 2099 ile tanışmış oluyoruz.
 

 
Oyunun ana kurgusu oyunun isminden de anlaşılacağı üzere zaman-mekan paradoxu ile ilgili. Açılış sahnesinde günümüzdeki Spidermanın ölümünden sonra hikaye gelecekteki geçmişe gidiyor(Nasıl yani!) Evet gelecekteki kahramanımız Spiderman 2099, Alchemax şirketinin ünlü bilim adamı ve hikayenin kötü kahramanı Walker Sloan’ın geçmişe giderek bazı olayların kaderini değiştirmesine engel olmak için çaba gösteriyor ama başarılı olamıyor. Ve hikaye buradan sonra başlıyor. Hikaye modunda Anti-venomun kollarında hayatı son bulan Amazing Spidermanın hayatta kalmasını sağlamak için zamanı değiştirmek için uğraşıyoruz.
 

 

Grafiksel Zaman Çatlağı…

Oyunun diğer özellikleri ile ilgili yorumlara geçmeden önce grafikleri ile ilgili söze başlamak istiyorum. Oyunun ana hikayesi nasıl bizi gelecek ve geçmiş zaman arasında gezdiriyorsa grafikleri de bizi gelecek ve geçmiş grafikleri düşünmeye itiyor. Daha açıklayıcı olmak gerekirse günümüz grafik motorlarına nazaran sanki geçmiş grafik teknolojisi ile hazırlanmış gibi görülen grafikleri ile oyun daha ilk başında olumsuz bir izlenim sunuyor. Gerek kahramanımız üzerindeki kaplamalar gerekse de oyunun geçtiği mekanların solukluğu ve iç karartıcı atmosferi grafik olarak başarısız duruyor.



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!