-->
LES:”GTA’nın Sanal Vahşeti Gerçek Dünyaya Yansıyor.”

İngiliz The Metro gazetesi kaynaklı Eurogamer haberine göre; 9 nisan 2011 tarihinde, Londra’ya 26 km uzaklıktaki Dartford şehrinde 23 yaşındaki Ryan Donovan arkadaşlarına ” Grand Theft Auto tarzında bir katliam yapacağım.” dedikten sonra aşırı içkinin de etkisiyle görev aldığı İngiltere Kraliyeti Deniz Donanması’na bağlı  nükleer güç desteğine sahip HMS Astute isimli denizaltına saldırı düzenledi. Saldırı sırasında SA80 tipi bir […]

20.09.2011 | mrcappola

İngiliz The Metro gazetesi kaynaklı Eurogamer haberine göre; 9 nisan 2011 tarihinde, Londra’ya 26 km uzaklıktaki Dartford şehrinde 23 yaşındaki Ryan Donovan arkadaşlarına ” Grand Theft Auto tarzında bir katliam yapacağım.” dedikten sonra aşırı içkinin de etkisiyle görev aldığı İngiltere Kraliyeti Deniz Donanması’na bağlı  nükleer güç desteğine sahip HMS Astute isimli denizaltına saldırı düzenledi. Saldırı sırasında SA80 tipi bir piyade tüfeği kullanan Donovan, Kumandan Üsteğmen Ian Molyneux’u kafasından vurarak öldürürken, 2 memuru da ağır yaralamıştı.

Dün olayla ilgili mahkeme sonuçlanmış ve Donovan’ın en az 25 yıl hapsine karar verilmişti. İşin en ilginç yanı ise savcı Nigel Lickley tarafından gelen açıklamada oldu. Lickley, mahkemeye verdiği demeçte Donovan’ın  Grand Theft Auto isimli video oyunundan bahsettiğini ve tıpkı oradaki gibi katliama başlayınca adam öldürerek puanını arttırabileceğini anlattığını dile getirdi. The Metro isimli gazete bu hikayeyi “Denizcinin Nükleer Denizaltındaki GTA’lı Silah Cümbüşü” olarak manşetine yansıttı.

Daha önce de adı bir çok kez cinayet ve toplu katliam olayına karıla GTA serisi yine zan altında.Yine 2009 yılında Alabama’da Take-Two’ya milyon dolarlık dava açılmıştı.Sebep olarak ta,vaktinin çoğunu bu oyunda harcayan bir gencin cinnet geçirerek 2 polis ve 3 insanı katletmesi gösterilmişti. Geçtiğimiz ay İngilitere’de yaşanan ayaklanmalarda da London Evening Standard gazetesi manşet başlığını GTA’yı ilişkilendirerek attı ve sanal vahşetin gerçek dünyaya yansıdığını yazmıştı.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!