-->
Driver San Francisco Oyun İnceleme

AMANSIZ BİR KOVALAMACA Hızlı kovalamacalarla sahtekarların izini bulup yakalamak, ölüme meydan okuyan sürüşlerle komple suç örgütünü dize getirmek ortalama düzeyde bir polis için bir parça fazla diyebilirsiniz fakat Driver : San Francisco’nun John Tanner’ı için bu sorun bile değildir. Oyunda en can alıcı ve yenilikçi yetenek “Shifting” – nam-ı diğer yer değiştirme – özelliği. Bu […]

02.09.2011 | ulasufuk

AMANSIZ BİR KOVALAMACA

Hızlı kovalamacalarla sahtekarların izini bulup yakalamak, ölüme meydan okuyan sürüşlerle komple suç örgütünü dize getirmek ortalama düzeyde bir polis için bir parça fazla diyebilirsiniz fakat Driver : San Francisco’nun John Tanner’ı için bu sorun bile değildir.

Oyunda en can alıcı ve yenilikçi yetenek “Shifting” – nam-ı diğer yer değiştirme – özelliği. Bu özellik sayesinde San Francisco’nun sokaklarında siz Tanner’ı kontrol ederken Tanner, şehrin içinde herhangi bir araca ansızın girerek, suçlu yolculardan dava ipuçlarını elde etmeye çalışıyor. Böylelikle daha önce tatmadığınız bir deneyim sunuluyor.

Driver: San Francisco, Driver 3 ün bıraktığı yerden hikâyeye devam ediyor. İstanbul’dan kaçıp San Francisco’ya iltica eden azılı suçlu Jericho ve gözü pek kahramanımız Tanner’ın hikâyesi kaldığı yerden devam ediyor. Tıpkı Hollywood filmlerindeki rutin suçlu transferi sahnelerindeki gibi Jericho başka bir hapisaneye nakledilirken kaçmayı başarır. Peki Tanner boş durur mu? Avının peşine düşer ve onu yakalamaya ramak kala ona çarpar ve komaya girer. Bu koma hali aslında Tanner’ın prangalarından kurtulmasına olanak sağlar ve bir nevi kahramanımızın kalp gözü açılarak oyunun temelini oluşturan o araçtan bu araca hop hop zıplamamızı sağlayan Shift özelliğini ortaya çıkarır.

 

 

Oyunun en büyük kozu Shift özelliği, birkaç düğmeye basarak istediğiniz herhangi bir aracın kontrolünü ele geçirmenizi sağlıyor. Shift yeteneğini aktive ettiğinizde adeta şehrin üzerinde havada süzülüyor, kuş bakışı ve bütün yolları yakın çekim olarak görüyorsunuz. Bu özelliği aktif ettiğinizde hangi aracı istiyorsanız onu vurgulayabilir ve diğer butona bastığınız anda artık o aracın sürücüsü siz olabilirsiniz. Oyunda San Francisco’nun şehirsel yapısıyla birlikte yüzlerce kilometrelik yolu olan devasa bir oyun dünyası içinde buluyorsunuz kendinizi. Haritadaki tüm görevleri kuş bakışı bakarak görebilmeniz mümkün. Ayrıca oyunda birkaç saniye içerisinde şehrin bir başka tarafındaki bir göreve geçebilmeniz mümkün böylece yol boyunca zaman kaybetmenize gerek kalmıyor.

 

 

Oyunda görev çeşitliliği oldukça fazla. Mesela oyunda pek çok yarış türü bulunmakta. Örneğin hepimizin bildiği checkpoint yarışlarından tutun da, yol boyunca bazı objelere çarparak zaman kazandığınız çarpışmalı yarışlara kadar. Oyunda hoşuma giden bir yarış türü de Takım yarışı: bu yarışta iki yarışmacı arasında shifting yaparak ilk iki sırayı almaya çalışıyorsunuz. Oyunun demosunda da yer verilen bu yarış türünde hem zamana karşı yarışırken hem de aynı anda iki aracın ilk iki sırada yarışı tamamlamasına çalışıyorsunuz. Ayrıca trafiğin içinde shift ederek yada boost (bir nevi nitro) yeteneğini kullanarak suçluların izini sürüp yakalayabileceğiniz Polis görevleri de bulunmakta. Ve son olarak en eğlenceli ve aksiyonlu olan akrobatik görevlerden bahsedeceğim. Bunlar tehlikeli biçimde drift yapmak, el freni ile dönmek, dev rampaları kullanarak hareket halindeki araçların üzerinden uçmak gibi çeşitli türlerde ama en zevklisi de bana göre hareket halindeki rampalardan uçmak…

 

 

Oyundaki her ana görevin farklı bir hikayesi var. Oyunda ilerleyebilme için ana hikayeye bağlı görevleri açmak zorundasınız. Böylelikle Tanner’in Jericho ile olan husumeti de netleşmiş oluyor. Oyunda bütün bu ana görevlere ek olarak şehrin etrafına yayılmış oldukça fazla ek görev bulunmakta. Böylelikle sıkılmadan bolca vakit geçirebiliyorsunuz hem bu ek görevleri tamamlamak size extra güç puanı kazandırıyor böylelikle bu puanlar sayesinde büyük driftleri, yanlış yollara girmenize neden olacak tehlikeli sürüşleri rahatlıkla geçmenizi kolaylaşıyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!