-->
Dead Island Oyun İnceleme

KUM, GÜNEŞ, SAHİL VE … Tropikal bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu? Bu klişe soruya şimdiye kadar verilen tüm cevapları unutun. Çünkü bu tropikal ada çok farklı… Papua Yeni Gine kıyılarında bulunan Bonai Adası tropikal iklimi, muhteşem sahili ve eşsiz doğası ile rahat ve huzurlu tatil arayanların popüler adresiydi. Oyunumuzdaki çekirdek ailemizde […]

09.09.2011 | ulasufuk

KUM, GÜNEŞ, SAHİL VE …

Tropikal bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu? Bu klişe soruya şimdiye kadar verilen tüm cevapları unutun. Çünkü bu tropikal ada çok farklı…

Papua Yeni Gine kıyılarında bulunan Bonai Adası tropikal iklimi, muhteşem sahili ve eşsiz doğası ile rahat ve huzurlu tatil arayanların popüler adresiydi. Oyunumuzdaki çekirdek ailemizde böylesi güzel bir tatil için Royal Palm Resort otelde yerlerini ayırtmışlar ve tatilin keyfini çıkarmanın hayalini kuruyorlardı.


 
Dead Island ilk duyurulduğunda yıl 2007 idi ve oyunun bir sene içinde çıkması planlanıyordu fakat yapımcılar daha farklı oyunları geliştirmekle uğraşınca oyunun çıkışı 2011 sonbaharına kadar sarktı. Ve yakın zamana kadar yayınlanan tüm tanıtım videolarında oldukça ilgi çekici bir zombi oyununun bizi beklediği aşikardı.

Dead Island keyifli bir sinematik girişten sonra konuya bağlanıyor. Oyunda 4 farklı karakteri kontrol edebiliyoruz, bunlar Xian, Sam B, Logan ve Purna. Karakter seçimleriniz oyunun ana hikayesini etkilemiyor.

Oyun tanıtım videolarında vaat ettiği muhteşem zombi sahnelerini, etkileyici aksiyon olgusunu kısmende olsa karşılıyor denilebilir. Klasik zombi oyunlarında vurgulanan korku temasından ise uzak kalıyor. Kimi karanlık sahnelerde ufakta olsa gerilim hissi yaşatsa da özellikle aydınlık ortamlarda Far Cry ortamında zombilerle savaşmak biraz garip duruyor. Zaten oyununda korkutma iddası olduğu söylenilemez.

 

 

Oyunun canlı grafiklerle tasarlanmış ada tasarımı ve “açık dünya” oynanış sistemi ile şimdiye kadar oynadığınız zombi oyunlarından oldukça farklı. Tropikal Bonai adasında gezerken neredeyse her köşe başında bir zombi ile karşılaşmanız mümkün.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!