-->
Deus Ex: Human Revolution İnceleme

ŞİMDİ BARUT KOKUSUNA ODAKLANALIM. Oyunda silahlar da yetenekler gibi upgrade edilebiliyorlar. Oyunda çok farklı silah çeşitleri görmek mümkün, 10 mm lik el tipi silahlardan tutunda plazma atıcısı gibi silahlar gibi. Her silah için 3 upgrade aşaması bulunmakta. Bunlar cephane kapasitesi, susturucu ve hasar verici Upgradeleri. Her silahın kendine özgü faydaları, dezavantajları, oyun stiline göre farklı […]

27.08.2011 | ulasufuk

ŞİMDİ BARUT KOKUSUNA ODAKLANALIM.

Oyunda silahlar da yetenekler gibi upgrade edilebiliyorlar. Oyunda çok farklı silah çeşitleri görmek mümkün, 10 mm lik el tipi silahlardan tutunda plazma atıcısı gibi silahlar gibi. Her silah için 3 upgrade aşaması bulunmakta. Bunlar cephane kapasitesi, susturucu ve hasar verici Upgradeleri. Her silahın kendine özgü faydaları, dezavantajları, oyun stiline göre farklı uygulamaları da bulunmakta aynı şekilde el bombaları ve mayınlar hem öldürmeye hem de düşmanı sersemletmeye yarayabilir.
 

 
Ayrıca oyunun içinde yer alan mini oyunlar oldukça enteresan olmuş mesela yukarıda bahsettiğim Hackin olayı çok ilginç. Hackleme olayından hoşlanıyorsanız Deus Ex : Human Revolution da bu yeteneğinizi konuşturabilirsiniz. Hackleme olayı ile kilitli elektronik kapıları açabilir bilgisayar sistemlerine girerek kendinize yeni yollar bulabilirsiniz.

HERŞEY DETAYLARDA SAKLI…

Çeşitli çevrelerin her kuytu bucağına giren ayrıntıların detayı oldukça şaşırtıcı. Oyunu geliştirenler nerdeyse tüm detayları düşünmüşler. Mesela birinin ofisine girdiğiniz de onunla tanışmamış olsanız dahi ofisinin temizliğinden ne karakterde bir insan olduğunu anlayabilirsiniz. Bu detay özellikleri keşfedilecek alternatif yollar ve gizli yerlerle oldukça iyi tasarlanmıştır. Oyunun çoğu Adamın dolaştığı binalar ve tesisler arasında geçiyor. Oyunun oynanış grafikleri düzenli ve parlak iken geçiş videoları oldukça karanlık ve sanki puslu bir hava uyandırıyor. Bu durum oyunun özellikle konsol versiyonlarında daha fazla öne çıkıyor. Oyundaki videoları bir yana bırakırsak sunum kusursuz. Özellikle seslendirme konusunda Adamın seslendirmesinin başarılı olduğu söylenilebilir.
 

 
Oyunu hızlı şekilde bitireyim derseniz 8-10 saat arasında bitirebilirsiniz. Ama oldukça önemli detayları kaçırmış olursunuz. Tüm ana görevleri bitirip, yan görevleri yapıp, gizli yerleri keşfedip, insanlarla konuşarak tüm detaylara nüfus ederek oyunu bitirmek istiyorsanız -ki kesinlikle tavsiye edilir- oyunu bitirmeniz 15 saatin üzerinde zaman alabilir. Ki bu da bu kısır günlerde oldukça iyi sayılır.

Gelelim genel değerlendirmeye. Açıkçası ben oyunu oldukça başarılı buldum. Özellikle oynanıştaki geniş özgürlük, oldukça detaylı çevre, kendine özgü geliştirme sistemi ve yapay zekâsı oldukça başarılı. Kaldı ki birçok incelemeden almış olduğu puanları sonuna kadar hak ediyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!